Persecució policial fallida d’un ‘narcomotorista’ a Bixessarri

Veïns de la localitat laurediana han estat testimonis d’una batuda que ha acabat sense èxit una vegada el sospitós de portar droga en una motxilla ha girat cua en direcció a Canòlich

A l'encreuament de les carreteres que porten a Canòlich i a Ós de Civís el desplegament hi ha estat visible.
A l'encreuament de les carreteres que porten a Canòlich i a Ós de Civís el desplegament hi ha estat visible. ARXIU

Bixessari, alguns veïns almenys, encara estan astorats per la moguda policíaca de la qual han estat testimonis aquest matí de dissabte. Agents de policia, majoritàriament de paisà, han protagonitzat una persecució, primer, i una batuda per les immediacions del quart lauredià per intentar controlar un individu que circulant amb una motocicleta sense plaques de matrícula suposadament tenia intenció d’entrar droga al país des del cantó espanyol.

Segons han explicat alguns veïns de la localitat laurediana i, també, altres fonts que han pogut accedir a informació sobre l’operatiu, grups policials tenien informació que aquest matí un home en motocicleta accediria cap al Principat per la carretera que va de Canòlich fins a Bixessari. En un tram d’aquesta via secundària, ja força a prop de Bixessari, els agents que estaven amagats esperant l’arribada de la moto, haurien estès el dispositiu de punxes metàl·liques amb l’objectiu de poder aturar el vehicle de dues rodes.

S'ha desplegat el dispositiu de punxes metàl·liques per intentar frenar la motocicleta però el pilot ha estat prou hàbil com per recular i marxar per on venia; tot fa indicar que es tractava de l'individu que des de fa un temps introdueix droga al país accedint-hi pel coll de la Gallina

Tot indica que, efectivament, l’home era el que es creia que podria estar entrant droga al Principat accedint-hi des del coll de la Gallina des de fa un temps. De fet, com esperaven els agents, el motorista, amb un vehicle sense plaques de matrícula com esperaven, també duia, com tenien informat, una motxilla. El que no comptaven era amb la reacció de l’home, que ha evidenciat un notable domini de la motocicleta. Ha estat capaç de frenar en sec abans d’arribar a les punxes, ha girat i ha donat cop de gas tant com ha donat el motor per tornar per on havia vingut i desaparèixer de l’abast, del camp de visió policial.

Tot seguit el dispositiu s’hauria ampliat amb altres agents que han iniciat una batuda per diversos indrets propers per mirar si localitzaven el ‘narcomotorista’ i per assegurar-se que no s’hagués desprès de la motxilla perquè en el cas que acabés controlat pels agents no poguessin tenir la prova de càrrec directa si efectivament anava plena de droga com els investigadors sospitarien. El terrabastall que el dispositiu ha suposat entre els veïns de Bixessarri, segons testimonis presencials, ha estat més que notable. Sobretot perquè més enllà del pas de vehicles, sol ser un punt força tranquil.

Qui més qui menys ha pogut presenciar el neguit dels agents i els laments per haver perdut una oportunitat d’or d’haver enxampat un home de qui se sospit que periòdicament, des de fa un temps, introduiria droga al país i que podria format part d’un grupuscle una mica més gran que garanteix la distribució de l’estupefaent al Principat. Que consti per ara, ni s’ha localitzat la motxilla ni menys encara el seu titular.

Comentaris (6)

Trending