Vistiplau per jugar l’Andorra-Anglaterra després de l’incendi

Els representants de la UEFA i les àrbitres han validat les instal•lacions, malgrat els danys patits al sinistre, que ara es treballa per poder solucionar abans de l’inici del partit

Álvarez i Riva, al costat de la zona afectada per l'incendi.
Álvarez i Riva, al costat de la zona afectada per l'incendi. SFGA

L’Andorra-Anglaterra es jugarà, tal com estava previst, aquest dissabte a partir de tres quarts de nou del vespre. El partit es disputarà malgrat l’incendi que aquesta tarda ha afectat part del terreny de joc i les instal·lacions de la productora que havia de retransmetre’l. Tal com confiaven la Federació Andorrana de Futbol (FAF) i el Govern, la UEFA i les àrbitres han donat l’autorització, un cop comprovat que els danys patits es poden solucionar a temps.

L’incendi, que s’ha declarat just sota la plataforma on es posen les càmeres de televisió, ha provocat principalment dos danys. El primer, part de la gespa. Segons ha explicat el president de la FAF, Félix Álvarez, l’afectació ha estat principalment fora del terreny de joc. De moment, ja s’ha avisat a l’empresa especialitzada del manteniment perquè, un cop es pugui actuar a la zona -la policia científica encara es troba fent indagacions- s’analitzin els desperfectes i es pugui fer alguna actuació d’urgència per apedaçar l’herba.

El segon dany és l’equip de la productora Mediapro, que ha de crear el senyal per distribuir als diferents canals que emetran el partit. S’està mirant si aquest material es pot substituir a temps. El fet que la seu de l’empresa sigui a Barcelona facilita, en tot cas, la resolució d’aquest problema.

En línies generals, tant la ministra d’Esports, Sílvia Riva, com Álvarez, ja s’havien volgut mostrar optimistes sobre el futur del duel contra l’equip britànic. De fet, la FAF havia optat per mantenir la planificació prevista, amb l’entrenament de la selecció andorrana a les set de la tarda.

L’última paraula, però, depenia de la UEFA. Hores després del foc, representants de l’organisme i de l’equip arbitral han fet l’habitual ronda prèvia per la instal·lació per comprovar l’estat d’aquestes. Evidentment, el que tradicionalment és un tràmit, cobrava una importància cabdal. La inspecció ha estat correcta i les autoritats competents, segons ha informat Govern en un comunicat, han validat que el duel es pot jugar amb normalitat.

AFICIONATS ANGLESOS JA RONDEN PER ANDORRA

Mentrestant, i la majoria aliens a l’ensurt del foc, centenars de ‘hooligans’ anglesos ja fan estada al Principat i es deixen notar. Mentre molts d’ells beuen sense parar en diversos establiments i terrasses de restauració, la policia desplega els seus efectius en el marc d’un dispositiu que ha de garantir el control davant previsibles aldarulls. A banda del partit, un dels moments crítics que s’esperen és una concentració de seguidors que hi haurà aquest dissabte a les 5 de la tarda a la Rotonda. Desenes, centenars de ‘hooligans’, tenen intenció de trobar-se allí per acudir plegats fins a l’Estadi Nacional.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending