Paga una multa en monedes de dos cèntims per denunciar que la considera injusta

L’home, a qui van sancionar per no dur mascareta, lamenta les males formes de l’agent que li va imposar, que no entengués que havia estat un descuit i se li permetés anar al cotxe, a vuit metros, a buscar-la i, per això, s’ha presentat a la policia per abonar 200 euros en xavalla

Les monedes amb les quals l'home ha pagat la sanció que considera injusta.
Les monedes amb les quals l'home ha pagat la sanció que considera injusta.

És una evidència que a ningú li agrada pagar una multa. Encara més si es considera que la sanció no és justa. En aquesta ocasió, però, la persona castigada no ha volgut limitar-se a abonar els diners sense més. Ha optat per fer-ho, sí; per complir la llei, sí, però evidenciant el seu malestar. Ha optat per pagar una multa de 200 euros imposada per no dur mascareta, al seu entendre amb poca comprensió per part dels agents, en monedes de dos cèntims que ha portat amb una bossa al despatx central del cos.

Tot es remunta al passat febrer. Acompanyat del seu fill va anar a buscar menjar per emportar a un local de restauració canillenc. En baixar del cotxe, explica, es va deixar la mascareta al vehicle. Just en aquell moment passava una patrulla que el va aturar.

La sorpresa, i la tensió, viscuda al despaxt de policia ha estat important quan han vist que es volia pagar la sanció amb una bossa de 34 quilograms de monedes de poc valor però de curs legal

Segons ha relatat a Altaveu, de res van servir les explicacions i intentar fer-los veure que tot havia estat un descuit. Ni el fet d’estar a tot just vuit metres del cotxe. Els agents van decidir que, seguint la llei de sanitat, la modificació de la qual feia pocs dies que estava en vigor, l’havien de sancionar per no dur un element de protecció clau contra la Covid.

Entenent que no era just, va presentar els pertinents recursos, que no van tenir èxit. Per tant, al final la multa va esdevenir ferma. Aquest dimarts, ha decidit pagar-la, però deixant constància del seu malestar pel que considera una actuació policial incorrecta. Per això, ha anat al despatx central del cos amb els diners, 200 euros. Ara bé, en monedes de dos cèntims.

WhatsApp Image 2021 07 06 at 15.00.03
L'home amb la bossa de monedes, a la porta del despatx central de policia.

La sorpresa, i per moment també la tensió, a les oficines ha estat important. L’home s’ha presentat amb una bossa plena de les petites monedes. Xavalla. 34 quilograms pesaven en conjunt. En un primer moment, ha explicat, els agents no li volien acceptar. Ell, en canvi, ha defensat que eren de curs legal i, per tant, la policia no es podia negar a cobrar la sanció d’aquesta forma.

Posteriorment, li ha comentat que fins que no es comprovés que a la bossa hi havia els 200 euros, no es podia donar per pagada la multa. Ell, en tot moment, tenia clar que els hi havia, ja que els va demanar al banc que li va facilitar els habituals cartutxos que, per exemple, es donen a les botigues. Ells els va obrir i va llançar tot els diners a la bossa. Els agents, però, han començat a fer el recompte de les monedes, mentre li demanaven que es quedés al despatx, sense poder emprar el mòbil.   

El recompte ha començat a les dues de la tarda però sense que l'home pugui marxar a casa seva fins que no s’hagi comprovat que a la bossa hi ha realment 200 euros

Parlant amb Altaveu, l’home ha justificat la seva forma de procedir tot denunciant com havia actuat l’agent que li va posar la sanció. En aquest sentit, ha lamentat que, aquell dia, l’actitud del policia no va ser la correcta i, fins i tot, els fets van acabar provocant-li ansietat a ell i malestar amb el seu fill, amb qui anava a recollir les pizzes. “Em deia que odiava el lloc pel que havia passat... i jo li havia de dir que la culpa no era pas de lloc”, ha indicat.

També ha volgut posar en relleu que “he fet totes les al·legacions i els dos recursos” sense tenir cap èxit. Al seu entendre, hi ha hagut “un abús de poder” quan, entén, tot es va deure a un descuit i, en tot cas, “hauria estat més correcte apostar per l’educació i per explicar que havia de posar-me la mascareta”, tot recordant que ell mateix va insistir en diverses ocasions que “me l’havia deixat al cotxe i hi anava per agafar-la”. I per això, ha acabat optant per aquesta forma, si més no, curiosa, de pagar la sanció. Curiosa i, tot s’ha de dir, feixuga pels agents que han hagut de fer el recompte. Han començat pels volts de les dues de la tarda... No han finalitzat fins poc abans de dos quarts de cinc.

Etiquetes

Comentaris (32)

Trending