Operatiu de bombers i policia per evacuar un home trobat sense vida en una pensió d’Escaldes

(AMB VÍDEO) El trasllat del cadàver, molt voluminós, era força complicat per l’interior de l’establiment, un històric hotel de la part alta de l’avinguda Carlemany, i s’ha optat per treure’l per la finestra i baixar-lo al carrer amb l’escala del camió del cos de salvament

Els bombers han acabat extraient el cadàver.
Els bombers han acabat extraient el cadàver. Toni Solanelles

Efectius de bombers i de policia s’han desplegat a la zona alta de l’avinguda Carlemany, s’ha hagut de tallar al trànsit durant una molt bona estona. El motiu? El dispositiu que s’ha hagut de muntar al tomb d’una pensió-hotel en el qual s’ha localitzat, difunt, un dels seus residents. El fet que no sigués fàcil traslladar el cadàver. molt voluminós, des de l’habitació fins al carrer per l’interior de l’establiment ha forçat la intervenció d’un camió escala del cos d’extinció.

Tot plegat ha començat pels volts de les 8 de la tarda, quan els bombers han estat mobilitzats perquè procedissin a l’obertura d’una habitació en l’esmentada pensió-hotel. Quan s’ha pogut accedir a l’interior de la cambra, i com malauradament es temia, s’ha trobat sense vida, i des de ja feia aparentment uns quants dies, el seu ocupant. En principi, l’òbit hauria estat per causes naturals encara que serà l’autòpsia la que s’encarregarà de determinar el motiu del decés.

Inicialment s’ha intentat fer el trasllat per l’interior de l’establiment hoteler. Però una vegada descartat l’ascensor, entre les dimensions de l’escala, força vella, i el volum del cadàver, s’ha hagut d’optar per una solució molt més aparatosa, i ha estat mobilitzar el camió escala dels bombers i treure el cadàver, degudament cobert, per la finestra de l’habitació, situada en una de les plantes més elevades de l’hotel. Poc abans de les 9 de la nit s’ha iniciat aquesta segona fase de l’operatiu.

IMG 8330
Els bombers traient el cadàver per la finestra.

Per aquest motiu, i perquè el desplegament es pogués fer en condicions, s’ha hagut de tallar la part alta de l’avinguda Carlemany. A l’altura de l’església d’Escaldes, els vehicles s’havien de desviar obligatòriament en direcció la Massana-Encamp i també s’ha tancat el trànsit a l’altura de la cruïlla d’Engolasters perquè els cotxes no poguessin enfilar, de baixada, l’avinguda Pont de la Tosca. Tot plegat ha suposat prop d’una hora de mobilització en aquesta segona fase.

IMG 8347
El dispositiu a l'avinguda Carlemany.

El malaurat difunt és un home resident al país des de fa molts anys i empleat del sector de la restauració, món en el qual, sobretot a Escaldes, era força conegut. Segons les fonts consultades, feia uns quants dies que no se’l veia i, finalment, s’ha decidit avisar els cossos de seguretat davant la sospita que li hauria passat quelcom.

Comentaris (10)

Trending