Una operació francoandorrana permet la detenció de tres persones en un nou cop al tràfic de tabac

Agents de la policia han arrestat els tres homes residents a França i d'origen africà en les immediacions de l'aparcament exterior comunal que hi ha a toca del passatge Arnaldeta de Caboet, a Escaldes, on fa moltes setmanes era habitual veure-hi una furgoneta francesa que s’ha intervingut plena de caixes tabaqueres

https://youtu.be/YK16CvIwUWs

Una operació conjunta entre la policia i el grup d’antifrau de la duana, amb la col·laboració de diverses cossos de seguretat francesos, ha facilitat la detenció de tres persones acusades de tràfic il·legal de tabac. Feia temps que s’anava darrere, almenys, d’alguns dels arrestats, tots residents a França i d'origen africà. Com a mínim un dels vehicles comissats, una furgoneta matriculada a França, feia temps que tot sovint estacionava en el lloc més proper a la sortida del pas de vianants de l’aparcament comunal exterior que hi ha al passatge Arnaldeta de Caboet, a Escaldes, on s'han fet els arrestos.

Ha estat just en aquest indret, entre el Prat del Roure i l’avinguda Carlemany, que hi ha hagut una de les principals actuacions i on s’han arrestat els tres detinguts, que en les properes hores passaran a disposició judicial. Just estava enfilat en l’esmentada furgoneta, que estava plena de gom a gom de tabac. El material s’ha comissat tot igual com un tot-terreny que probablement feia servir un altre dels detinguts per exercir de pilot, és a dir de guia, de persona que abans no passi el vehicle carregat de tabac mira que no hi hagi vigilància o que el pas estigui net.

En l'operació, batejada com a 'Branzonni', a banda dels dos vehicles esmentats, s'han comissat 20.000 euros de diners en efectiu i 456 paquets de tabac que posats al mercat haurien arribat a tenir un valor d'uns 16.000 euros. Just avui que s’han produït les detencions, una televisió francesa estava fent un reportatge sobre la matèria al Principat. Ningú no pot oblidar que la pressió que s’exerceix des de França perquè es combati el tràfic il·legal de tabac és molt evident, més encara davant el diferencial de preus en un moment especialment complicat, també des del punt de vista econòmic, per tothom. De fet, les detencions han estat presenciades per diversos comandaments de la Gendarmeria, de visita institucional al Principat, i també pel ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, i el director de la policia, Jordi Moreno.

Comentaris (1)

Trending