La noia assassinada a Bordeus per la seva ex-parella tot just va viure un any al Principat

A la ciutat francesa encara dura la commoció per la mort de la programadora informàtica Sandra Pla, que havia nascut a Andorra el 1990

Missatge de condol i repulsa per l'assassinat de Sandra Pla.
Missatge de condol i repulsa per l'assassinat de Sandra Pla. ARXIU

Les mostres de condol i commoció per la seva mort violenta encara són visibles a Bordeus. Els mecanismes de protecció francesos a les víctimes de violència de gènere no van funcionar. I l’ex-parella de Sandra Pla, una noia nascuda al Principat el 1990, la va assassinar a ganivetades divendres de la setmana passada. La dona, però, ben poca relació tenia amb el país tot i que hi havia nascut feia 31 anys.

En néixer, els seus pares, que aquests dies viuen un infern, i que poques hores després del brutal assassinat van haver de fer 800 quilòmetres de cotxe per anar a Bordeus des del lloc on viuen actualment a l’Estat espanyol, la van inscriure degudament al registre civil. Però poca cosa se sap oficialment de Pla, que mai va tenir la nacionalitat andorrana i en l’actualitat disposava de passaport francès igual com la seva filla, de quatre anys, i la pugna per la custòdia de la qual es trobaria en la base de l’anòmal comportament de l’ex-company i assassí confés.

Un instant de la concentració en repulsa per l'assassinat de Pla.

Relacionat

Consternació a Bordeus per la mort d’una dona d’origen andorrà a mans de l’exparella

Les fonts consultades han explicat que la dona, que en l’actualitat exercia de programadora informàtica fent molt sovint treballs des del seu domicili, al mateix lloc on va ser assassinada i on s’hi havia traslladat des de feia uns mesos arran del procés de separació del seu company, deuria marxar del Principat amb tot just un any de vida, quan els seus pares també ho van fer. El seu progenitor almenys a final de la dècada de 1980 i a principi de 1990 treballava en un conegut establiment de material i roba esportiva.

Comentaris

Trending