Consternació a Bordeus per la mort d’una dona d’origen andorrà a mans de l’exparella

Més de 200 veïns es concentren davant l’edifici on vivia i on va morir Sandra Pla, de 31 anys i mare d’una nena de quatre, per condemnar l’homicidi masclista que hauria comès el seu antic company, detingut en una operació complicada perquè amenaçava de suïcidar-se

Un instant de la concentració en repulsa per l'assassinat de Pla.
Un instant de la concentració en repulsa per l'assassinat de Pla.

Una dona d’origen andorrà va ser assassinada el passat divendres a Bordeus, on vivia. Sandra Pla va ser trobada morta al seu domicili, al carrer Carmena d’Almeida de la ciutat francesa. L’autor del crim seria la seva exparella, Mickael F., de qui s’havia separat fa mesos i que tenia prohibit contactar-hi. Va ser detingut poc després del crim en una operació de la unitat RAID de la policia francesa. Aquest diumenge a la tarda, més de 200 persones han protagonitzat una concentració de repulsa davant l’edifici on va tenir lloc l’homicidi.

La dona va aparèixer morta a casa seva el divendres. Poc abans de les deu del matí, un veí va avisar la policia alertat pels crits que sortien del pis de Pla en el que, segons recull la premsa francesa, “semblava una disputa familiar”. Quan els agents van arribar al domicili, ja era massa tard. Van trobar-la a la sala d’estar, amb nombroses ferides d’arma blanca i la cara molt ensangonada.

Aquest diumenge a la tarda hi ha convocada una concentració de repulsa davant l’edifici on vivia la víctima i on es van produir els fets

Ràpidament es va activar la investigació i va sorgir un sospitós clar del crim: Mickael F. Fins al passat gener havia estat parella de Pla però s’havien separat. Des de llavors, però, l’home li havia anat enviant missatges amenaçadors fins que ella va presentar denúncia. Aquesta mateixa setmana, va ser detingut i se li va obrir un procediment judicial per aquests fets. La vista es va fixar pel novembre.

A banda, se li va imposar la prohibició de contactar amb Pla, fet que evidentment, va incomplir. Alguns dels veïns de la dona, nascuda al Principat, però amb nacionalitat francesa i que també tenia família a Espanya, han denunciat que al llarg dels darrers mesos havia viscut tot un calvari per culpa del seu ex. Més enllà dels missatges, l’esperava molts matins al carrer. Fins i tot es va acabar instal·lant una càmera al pis. “Vam advertir vàries vegades que era una persona perillosa i no es va fer res”, explicava un d’ells.

Flors a la porta de l'edifici on es va cometre l'assassinat.
Flors a la porta de l'edifici on es va cometre l'assassinat.

Amb aquest precedent, la policia francesa va procedir de seguida a la seva localització i detenció. El primer pas va ser relativament senzill. L’home es trobava al seu domicili, a uns 400 metres d’on hauria comès l’assassinat. El segon, ja no tant. El presumpte homicida s’havia atrinxerat al pis i amenaçava de suïcidar-se.

Els veïns de Pla expliquen que els darrers mesos havia viscut un calvari per l'assetjament de la seva antiga parella i denuncien que havien avisat a la policia de la seva perillositat

Per això, va ser necessària la intervenció de la unitat RAID. Segons expliquen els mitjans gals, van aconseguir reduir-lo fent servir una granada atordidora. L’home va passar tot el dissabte a les dependències policials i s’espera que, al llarg d’aquest diumenge, pugui ser posat a disposició judicial. Segons va explicar el fiscal, Frederique Porterie, tenia antecedents delictius però no per actes de violència. Tot just per crims vinculats al tràfic de drogues.

Pla i el seu assassí tenien una filla en comú, de quatre anys. La custòdia la tenia la dona, però en el moment dels fets es trobava a l’escola.

El crim ha provocat una important commoció al barri. Ho demostra el fet que la concentració que s’ha convocat per expressar la repulsa per l’assassinat ha aplegat més de 200 persones. Entre ells, l’alcalde de Bordeus, Pierre Hurmic, i la diputada a l’assemblea francesa, Catherine Fabre. A l’acte també han assistits els pares de Pla, que era programadora informàtica i que abans de traslladar-se a la ciutat havia viscut a Niça. Se

Comentaris (6)

Trending