La mort en accident a Soajo d’un jove nascut al Principat commociona la comunitat portuguesa

El pare del malaurat jove, de 27 anys i que s’havia reestablert a la zona d’on és originària la família, dirigeix el grup folklòric de l’Associació Cultural d’Alto Minho

El malaurat jove durant una actuació amb el grup que dirigeix el seu pare, quan encara s'estava al Principat.
El malaurat jove durant una actuació amb el grup que dirigeix el seu pare, quan encara s'estava al Principat. ARXIU

La mort en accident de trànsit a Soajo, al nord de Portugal, d’un jove de 27 anys que havia nascut al Principat i que fa uns anys va retornar a la zona d’on és originària la seva família per cursar-hi estudis superiors i ja s’hi va quedar ha commocionat fortament la comunitat portuguesa, i especialment aquells conciutadans andorrans que procedeixen del nord del país lusità, ja tocant amb Ourense. El fet que el pare del malaurat noi sigui el director artístic del grup folklòric de l’Associació Cultural d’Alto Minho va encara més coneguda la família.

El jove va morir aquest dissabte a darrera hora de la tarda -vespre ja al Principat, atès que a Portugal hi ha una hora de diferència- en caure el vehicle en què viatjava d’acompanyant en una bassa d’un riu, en una zona denominada Poço das Mantas, al poble de Soajo i al municipi d’Arcos de Valdevez, d’on són originaris nombrosos dels residents portuguesos al Principat. El conductor del vehicle es va fer ferides de caràcter lleu i superficial, però el jove nascut a Andorra va morir a l’acte. El cotxe va caure per un terraplè, un barranc, d'uns quatre metres d'alçada.

Els seus pares, residents a Sant Julià, s’han traslladat ràpidament cap a Portugal. El difunt era fill únic. Va anar a estudiar al seu país d’origen després de fer l’ensenyament obligatori essencialment al Lycée i ja es va quedar allí, on havia establert plenament la seva vida des de feia uns anys malgrat que en algunes ocasions havia tornat al Principat igual com diferents companys que tenia a Andorra, no només de nacionalitat portuguesa, l’havien visitat allí.

Al lloc dels fets s'hi van traslladar fins a 18 vehicles d'assistència i emergència.

Relacionat

Un resident de 27 anys mor en un accident al districte de Viana do Castelo

Extremadament simpàtic i rialler, el difunt era un noi força extravertit. Havia ballat al grup que assaja el seu pare, com tants altres joves han fet al país, i també havia jugat a futbol al Principat. Algunes d’aquestes activitats socials, com la de les tradicions, l’havia mantingut a Soajo. Dels anys a Andorra -des que va néixer fins que va decidir fer estudis superiors- havia travat unes molt bones amistats, tant al grup folklòric com a Sant Julià i a l’escola.

El pare del malaurat jove més enllà de la seva activitat lúdica al grup de l’Associació Cultural d’Alto Minho és professionalment conductor d’autobusos, fent diversos trajectes a l’interior del país, una circumstància que encara el feia un home més conegut. A mida que s’ha anat sabent la tràgica notícia, la commoció s’ha anat incrementant. Les fonts consultades no han descartat que més endavant es faci al Principat una missa en record del jove finat.

Comentaris

Trending