Un resident de 27 anys mor en un accident al districte de Viana do Castelo

Nascut al Principat, fa uns cinc anys va decidir iniciar estudis a Portugal i ara feia més vida al país d’origen famliar que aquí, on el seus pares, establerts a Sant Julià, són molt coneguts entre la comunitat portuguesa

Al lloc dels fets s'hi van traslladar fins a 18 vehicles d'assistència i emergència.
Al lloc dels fets s'hi van traslladar fins a 18 vehicles d'assistència i emergència. DR

Un jove nascut al Principat i que fa uns anys va marxar a estudiar a Portugal, el país d’origen familiar, ha mort aquest dissabte arran d’un accident de circulació que hi ha hagut a la població de Soajo, al municipi d’Arcos de Valdevez i dins el districte de Viana do Castelo, d’on són originaris molts dels portuguesos que viuen a Andorra. El difunt, de 27 anys, viatjava d’acompanyant en un vehicle que va acabar caient al riu. 

Encara que les causes del sinistre no estan clares, una primera hipòtesi seria que el vehicle on hi havia el resident portuguès va col·lidir prèviament amb un altre cotxe i després es va desprendre per un barranc fins anar a parar al Poço das Mantas. L’accident que va resultar mortal va passar poc abans de les 8 de la tarda d’aquest dissabte. Segons que van explicar fonts del cos de bombers d’Arcos de Valvedez, el sinistre va passar en un indret anomenat Costa Velha i els primers indicis apunten que hi va haver “un xoc de vehicles lleugers, seguit d’una caiguda des d’una alçada d’uns quatre metres cap a un riu”. En concret, el vehicle va anar a espetegar en una mena de bassa que molts banyistes usen a l’estiu per refrescar-se. El cotxe hauria quedat totalment cobert per l’aigua.

El noi viatjava d'acompanyant en un cotxe que, possiblement després de col·lidir de manera lleu amb un altre vehicle, es va precipitar al riu a la població de Soajo, al municipi d'Arcos de Valvedez

Fins a divuit vehicles de diversos cossos d’emergència i assistència de la zona es van traslladar fins al lloc dels fets. Les primeres indicacions parlaven que hi havia quatre ocupants al cotxe. Finalment, els intervinents van poder confirmar que només hi havia dos passatgers. El conductor seria un home d’uns 50 anys que va poder ser rescatat amb ferides lleus, poc més que unes rascades a la cara. L’acompanyant, el nou vinculat a Andorra, va ser declarat difunt allà mateix.

Segons fonts consultades per l’Altaveu, el malaurat jove ja havia nascut al Principat, on feia temps que no s’estava. Fa uns cinc anys va decidir iniciar estudis universitaris i ho va fer a Portugal, i ja s’hi va quedar. La seva família, arrelada des de fa anys a Sant Julià de Lòria, era originària de la zona on hi va haver l’accident. En concret, el pare del difunt es del llogarret d’Ermelo, dins de la població esmentada de Soajo. L’home és molt conegut entre els components de la comunitat portuguesa del país per la seva notable implicació sociocultural que manté.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending