Mobilització a la Massana per ‘rescatar’ el cadàver d’un veí que feia molts dies que era mort

De 62 anys i resident en un pis de l’avinguda de Sant Antoni des de feia algunes dècades, el cos del difunt presentava un avançat estat de descomposició

Furgons de  la policia i cotxes de bombers al peu de l'edifici on s'ha localitzat l'home.
Furgons de la policia i cotxes de bombers al peu de l'edifici on s'ha localitzat l'home.

Durant més de quatre hores han estat treballant els equips d’emergència, forenses i policials en un pis de l’avinguda de Sant Antoni, a la Massana, on s’ha localitzat el cos sense vida del seu ocupant, un home de 62 anys que feia dies, setmanes, i potser més i tot, que hauria mort. No hi ha dubte, hores d’ara, que la defunció s’hauria produït per causes naturals. Això sí, el cos de l’home, que vivia sol des de feia molts anys al mateix domicili, presentava un avançadíssim estat de descomposició.

Caldrà veure si els experts en medicina legal i forense podran establir amb certesa la data de la defunció, però l’estat en què s’ha trobat el cadàver fa sospitar que podia fer més d’un mes i tot. En tot cas, ha estat la forta olor que es desprenia del pis que ha portat a alertar els cossos de seguretat. L’advertència ha estat pels volts de les 12 del migdia. Els veïns han lligat la fortor que sortia del domicili amb el fet que, aparentment, feia uns dies, sense concretar, que no veien el seu ocupant.

La pudor inicial no es vinculava del tot a la possible defunció perquè, malauradament, l’home patia una malaltia (síndrome de Diògenes) que feia que arreplegués tot allò que trobava o li feia gràcia i ho emmagatzemés al domicili. De fet, els sanitaris, bombers, forenses, policies i autoritats judicials que han hagut de participa en el ‘rescat’ del cadàver han quedat fortament impressionats tant de l’estat que presentava el cos com de l’entorn en què vivia. L’home, d’origen valència, sortia moltes nits a recollir andròmines.

La defunció de l'home, força apreciat, i les circumstàncies que han envoltat el fet estan causant força commoció a la zona. Alguns veïns han assegurat que feia uns deu dies que no el veien. Però que més enllà si hi haurien parlat. Poc abans de les 4 de la tarda, finalment, s’ha fet l’aixecament del cadàver i s’ha tret el fèretre del domicili, que s’han acabat enduent els bombers cap al dipòsit de cadàvers del Tanatori Nacional.

Comentaris (4)

Trending