Més furts, ara a Santa Coloma, evidencien que els lladres volen ‘fer l’agost’ al Principat

La policia encén les alarmes vermelles després que els investigadors donin per fet que prop d’una desena de furts podrien ser comesos per les mateixes persones que, per tant, d’una manera o altra rondarien pel país

Una imatge de l'edifici on s'haurien detectat almenys dos furts aquest cap de setmana.
Una imatge de l'edifici on s'haurien detectat almenys dos furts aquest cap de setmana. Toni Solanelles

Diguem-ne que no és una excepció. L’estiu -juliol i sobretot agost- és propici per als furts amb força en domicilis. També ho són altres períodes de vacances o dies festius accentuats en què molta gent del país deixa les seves llars un temps llarg i, alhora, pels carrers hi ha molta altra gent ‘desconeguda’ entre la qual poden passar desapercebuts els delinqüents. En aquest marc, la policia comença a tenir clar que aquest 2021 el país no se salva d’onada de robatoris. Després d’Escaldes, ara ha estat el torn de Santa Coloma.

Les darreres hores -entre diumenge al vespre i aquest migdia, si fa no fa- s’han constatat tres furts amb força més. Més perquè es considera que n’hi ha d’altres dels produïts les darreres setmanes que molt probablement tindrien la mateixa autoria. La investigació es porta de forma molt discreta i no transcendeixen grans detalls, però sí que sembla que hi ha prou detalls com per començar a pensar que els furts detectats a l’avinguda Príncep Benlloch, a Escaldes i ara a Santa Coloma podrien ser obra de les mateixes persones.

Aquest diumenge s’hauria alertat d’almenys dos furts en un edifici de Santa Coloma. I aquest dilluns s’hauria constatat un altre robatori a l’avinguda Príncep Benlloch, però aquest darrer formaria part d’un assalt anterior

I, conseqüentment, aquestes persones van i vénen, o es mantenen al país, o tenen refugi fora de territori andorrà però ben a prop que els permet actuar puntualment, marxar uns dies i tornar a Andorra quan s’escau. En tot cas, l’objectiu quant a botins sempre és el mateix: diners i joies. I els delinqüents no serien curosos en la seva actuació. Potser sí en el moment de fer saltar el pany. Però una vegada a l’interior del domicili, no hi ha aturador ni, aparentment, manies.

En qualsevol cas, aquest diumenge s’hauria alertat d’almenys dos furts en un edifici de Santa Coloma. I aquest dilluns s’hauria constatat un altre robatori a l’avinguda Príncep Benlloch. La teoria és que els dos primers -caldrà veure si en les properes hores o dies n’apareix algun més a la zona- s’han comès durant el cap de setmana. En canvi, el de l’avinguda més propera al centre històric de la capital no seria un atac aïllat ni tampoc producte dels darrers dies. Formaria part de l’assalt que hi va haver fa unes setmanes però no s’hauria descobert fins ara perquè els ocupants de l’habitatge afectat haurien estat fora fins ara.

Dues patrulles de la policia passant aquesta última mitjanit a tocar de l'edifici on hi ha hagut els furts, a l'esquerra.

Relacionat

Els lladres de Salita Parc van fer vigilàncies i sabien on entraven a robar

D’aquí que no sigui descartable que en els propers dies vagin apareixent més accions davant la preocupació que hi ha al cos d’ordre per la situació. No obstant, també són conscients els investigadors que per enganxar els autors s’ha de tenir més paciència i més habilitat que no pas els delinqüents. Com s’ha dit, cada vegada més les accions de Príncep Benlloch i ara les de Santa Coloma s’atribueixen al mateix grup que el que va actuar a Salita Parc. Després d’una setmana de constatar els primers furts en el recinte domiciliari escaldenc, s’haurien confirmat com a quatre i no més les accions il·lícites comeses. Això sí, els botins aparentment serien de major quantia que els ocorreguts, per exemple, durant aquest darrer cap de setmana a Santa Coloma.

Despenjats a priori d’aquests nous furts detectats fins ara n’hi quedarien dos més que haurien estat els primers constats aquest estiu: a Hort de Godí, a Encamp, i al coll d’Ordino pel vessant ordinenc, justament. Encara que no es pot descartar del tot, per la manera de fer d’aquests dos, no quadrarien amb la resta. Però no es pot descartar del tot. En qualsevol cas, sembla que els lladres pretenen ‘fer l’agost’ al Principat.

Etiquetes

Comentaris (13)

Trending