La mare de la nena intoxicada amb droga en un hotel d’Escaldes insta retirar la custòdia del pare

La menor ja és a casa després d’haver estat ingressada unes hores a l’UCI pediàtrica de Sant Pau per les greus afectacions que d’entrada li va ocasionar la ingesta d’una beguda que contenia èxtasi líquid

La menor va ser traslladada des de l'hospital a Sant Pau en helicòpter.
La menor va ser traslladada des de l'hospital a Sant Pau en helicòpter.

La mare de la nena de cinc anys intoxicada per ingesta de droga en un hotel d’Escaldes ha instat davant les autoritats catalanes la retirada de la custòdia del pare, que és amb qui va venir a Andorra a passar uns quants dies de Setmana Santa. La menor ja és a casa després d’haver estat ingressada unes hores a l’UCI pediàtrica de Sant Pau, ja que les afectacions inicials per la intoxicació van ser inicialment rellevants. Fins avui almenys encara se li han estat fent controls urinaris per comprovar que l’èxtasi líquid ingerit va desapareixent.

La mare de la menor intoxicada va ser avisada gairebé d’immediat per responsables hospitalaris andorrans, davant del pare, que inicialment no explicava a la seva exparella l’origen de la intoxicació. Segons fonts familiars, era el primer cap de setmana que el pare de la menor se l’enduia després d’un conflicte legal que va acabar per atorgar la custòdia compartida. A Andorra hi va viatjar la menor amb el seu pare biològic i l’actual parella d’aquest amb una filla seva, en aquest cas de dotze anys.

Un helicòpter s'enlaira des de l'helistop de l'hospital.

Relacionat

Traslladen a Barcelona una menor intoxicada amb droga per una negligència del seu pare

Els fets van passar diumenge a primera hora de la tarda en un hotel d’Escaldes. Els dos adults, amb anterioritat, s’havien preparat i ingerit un còctel alcohòlic amb èxtasi líquid inclòs. Per causes que no estan clares -fortuïtament segons algunes fonts, amb coneixement de causa segons fonts properes a la mare de la menor intoxicada-, la menor de cinc anys, que tenia set, hauria fet un bon glop del combinat. Prèviament també hauria suposadament tastat la beguda l’altra menor, però no li hauria agradat el sabor del còctel i el va refusar.

L’afectació en la menor va ser fulminant i el pare i l’acompanyant de seguida la van traslladar cap a l’hospital, on se li van fer les primeres atencions alhora que es va advertir la policia. En aquest marc es va activar tot el protocol corresponent. De seguida van estar al cas, a banda de responsables mèdics, també autoritats judicials i els serveis socials del país. Com que es va decidir un trasllat immediat cap a Barcelona, on resideixen els dos progenitors i la nena, es va haver de comunicar la situació a la mare de la menor.

LA TRUCADA

Va ser un responsable mèdic hospitalari qui va explicar els fets a la dona, de 31 anys, que d’immediat es va enfilar per les parets més enllà de posar en coneixement el fet als mossos d’esquadra, que també ho haurien sabut per Sant Pau ja que davant un fet com l’ocorregut diumenge el protocol hospitalari indica que s’ha de comunicar el cas a la policia. Més o menys com va passar aquí, a Andorra.

Davant el fet que calia traslladar d’immediat la nena més petita, que presentava una intoxicació greu, i hi havia el dubte de si la més gran també havia ingerit alguna quantitat més petita del mateix combinat, les autoritats judicials van declinar qualsevol acció penal per primar la salut de les dues infants

Inicialment es va plantejar detenir a un o als dos adults, per tal i com havien anat les coses. Però davant el fet que calia traslladar d’immediat la nena més petita, que presentava una intoxicació greu, i hi havia el dubte de si la més gran també havia ingerit alguna quantitat més petita del mateix combinat, les autoritats judicials van declinar qualsevol acció penal per primar la salut de les dues infants -i per ‘treure’s el marró’ de sobre, quedi clar-.

La més petita va ser derivada cap a Sant Pau en helicòpter (al tomb de les sis de la tarda de diumenge ja es duia a terme el viatge cap a Barcelona) i la més gran hi va ser traslladada en ambulància. Els dos adults les acompanyaven. Com s’ha dit, cadascuna és filla d’un d’ells però no en tenen cap en comú. A la capital catalana, almenys a la més petita, ja l’esperava la mare i altres familiars, que ja eren conscient d’una difícil relació prèvia.

Hores d’ara ja s’ha instat la retirada de la custòdia encara que caldrà fer més passos per confirmar la petició. No obstant això, les fonts consultades consideren que davant la gravetat dels fets no creuen que les autoritats judicials posin gaire pegues a la supressió de la custòdia. Si cal, hi haurà cooperació amb els homòlegs andorrans, vist que hi han intervingut, d’una manera o altra, serveis mèdics, serveis socials, policia i fiscalia.

Comentaris (4)

Trending