Traslladen a Barcelona una menor intoxicada amb droga per una negligència del seu pare

Una parella de turistes allotjada en un hotel d’Escaldes va consumir èxtasi líquid i no van parar compte que més tard la nena, de cinc anys, acabaria xarrupant les restes del còctel

Un helicòpter s'enlaira des de l'helistop de l'hospital.
Un helicòpter s'enlaira des de l'helistop de l'hospital. arxiu

Una negligència greu d’una parella de turistes va provocar un fort ensurt i més que això fins i tot en una menor de cinc anys, filla almenys de l’home que s’allotjava en un hotel d’Escaldes. Un descuit després de prendre’s un còctel que incloïa èxtasi líquid -o quelcom de similar- hauria fet que la nena acabés intoxicada pel mateix estupefaent i hagués de ser tractada inicialment a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell i, després, que l’infant s’hagués de derivar via helicòpter cap a Sant Pau, per tal que se li pogués fer un tractament més específic.

Els fets van passar poc abans de les quatre de la tarda d’aquest diumenge. De fet, pels volts d’aquesta hora, segons fonts hospitalàries, s’hauria activat des del SAAS un protocol específic per advertir d’una situació anòmala. Una parella de turistes -l’home de 35 anys, segons que ha pogut saber l’Altaveu- es va presentar al centre sanitari advertint de com de malament es trobava la filla, de cinc anys. Sofria algun tipus d’intoxicació que li causava un fort malestar. Fetes les pertinents analítiques, es va concloure que la menor sofria una intoxicació producte de ketamina o una droga de toxicitat similar.

Es va prioritzar l’esta de salut de la nena i no es va detenir ni retenir els progenitors, que la van acompanyar en l’evacuació; una altra cosa és que ara hi hagi intercanvi d’informació entre autoritats sanitàries o administratives

En conseqüència, se li van fer les primeres cures per dur-li la corresponent neteja de l’organisme i evitar mals majors. Donada la situació, i perquè se li pogués fer un tractament més específic, poc després es va equipar un helicòpter i es va evacuar la menor cap a Barcelona, en concret cap a l’hospital de Sant Pau. Segons les fonts mèdiques, el cas es va posar òbviament en coneixement de la policia, però també s’ha advertit que es va prioritzar en tot moment l’estat de salut de la menor a qualsevol altre aspecte.

Fonts policials oficials sols han pogut confirmar el control de sortida cap a la capital catalana de l’helicòpter medicalitzat, que es va fer al tomb de les 6 de la tarda. I també ha assegurat que no es va practicar cap detenció. En efecte, com han assegurat fonts hospitalàries i d’altra índole, es va primar l’estat de la menor. Una altra cosa és que hi hagi intercanvi d’informació entre autoritats sanitàries i administratives per si cal fer algun tipus de seguiment a la parella en relació amb la menor.

Perquè tot indica, segons les fonts consultades, que la parella es va fer algun tipus de combinat alcohòlic al qual hi va afegir droga líquida -com podria ser èxtasi-. No consumirien tot el combinat i, en una badada, la menor, en algun moment de la jornada d’aquest diumenge, va acabar xarrupant la resta del líquid que quedava tenint nocives conseqüències per a ella.

Comentaris (16)

Trending