Malestar a Sant Julià per la ‘laxitud policial’ amb els botellots

Davant les peticions dels veïns i també de responsables comunals per les concentracions especialment a Aixirivall, el cos d’ordre hauria respost que se sent sobrepassat

Alguns envasos abandonats al voral de la carretera d'Aixirivall.
Alguns envasos abandonats al voral de la carretera d'Aixirivall.

A Sant Julià hi ha malestar perquè es considera que la policia no posa suficients mitjans per evitar els botellots que, almenys en el cas lauredià, s’han prodigat els darrers mesos especialment a la carretera d’Aixirivall, i en gran mesura al tomb del berenador del Coll de la Plana. Davant les peticions dels veïns i també de responsables comunals per les concentracions de joves que escolten música i consumeixen alcohol a vegades de manera desmesurada, el cos d’ordre hauria respost que se sent sobrepassat.

De botellots, aquest estiu, i davant el fet que l’oci nocturn està tancat, n’hi ha hagut en diversos llocs del Principat, en moltes ocasions allunyats dels nuclis urbans i de difícil control almenys aparent. No obstant, en el cas de Sant Julià, no només a Aixirivall sinó també a Fontaneda hi ha hagut trobades multitudinàries que han generat neguit entre els veïns. Pels sorolls, per la brutícia, per, fins i tot, les brusques maniobres que fan els vehicles en què van els joves després de consumir alcohol.

Brossa procedents de botellots al berenador del Coll de la Plana.

Relacionat

El berenador d’Aixirivall o la capital del botellot

En moltes ocasions veïns i responsables comunals han avisat a la policia. Sovint, una o dues patrulles, que és el que acaba apropant-se en aquestes zones de concentració, no són suficients per evitar res. Més encara, en algunes ocasions els joves han plantat cara i els agents han decidit fer marxa enrere per no escalfar més la situació. No obstant, tant veïns com responsables comunals, segons les fonts consultades, creuen que s’hauria de fer més treball preventiu.

I és que en alguns casos s’ha tingut coneixement a l’avançada que s’estava preparant una trobada per consumir alcohol i fer festa a l’aire lliure i ni tan sols així no s’hauria adoptat cap mesura ressenyable per mirar d’evitar que passés -si és que legalment es podia fer- el que ha acabat sent una reunió fora de mida. La darrera concentració voluminosa que hagi transcendit a proximitat de la Peguera laurediana va ser la matinada de dissabte.

Comentaris (7)

Trending