El jove parricida de Ripoll va deixar a mitges els tràmits per poder treballar al Principat

Gerard Pasamontes és a la presó des del 3 de novembre després de matar la seva mare de diverses ganivetades; un familiar seu viu a Andorra i almenys durant el 2020 i també aquest any el noi li va fer diverses visites

Una imatge de Gerard Pasamontes que van distribuir els mossos.
Una imatge de Gerard Pasamontes que van distribuir els mossos. ARXIU

El jove que el 31 d’octubre va matar de diverses punyalades la seva mare en un domicili de Ripoll i després, durant unes quantes hores, va ser el fugitiu més buscat almenys de Catalunya, va mirar de poder treballar al Principat. De dinou anys, Gerard Pasamontes va fer alguns tràmits, durant l’any passat, per establir-se a Andorra o, almenys, treballar-hi, encara que ho va deixar córrer i mai no ha constat com a resident. Formalment vivia a Ripoll amb la seva mare de 46 anys.

Segons les fonts del departament d’Immigració consultades, el noi hauria vingut en algunes ocasions de visita al Principat, tant l’any passat com enguany, aprofitant que hi té un altre familiar directe. Seria per aquest lligam que va provar d’establir-se laboralment al país però els passos que hauria fet no haurien conduït enlloc. Des del 3 de novembre és a la presó, a Catalunya, arran de la mort violenta -del parricidi- de la seva mare.

El jove, seguidor de la ideologia nazi segons que hauria permès esbrinar alguns dels reclams, banderes i altres materials localitzats en la seva habitació, al domicili on van passar els fets luctuosos, hauria clavat diversos cops un ganivet a la seva mare com a colofó a una discussió mantinguda entre tots dos per una festa que el noi havia muntat a casa. Després de clavar-li el ganivet en presència d’un amic que hauria acudit a la festa, i ferida de mort la dona, el fill va marxar cames ajudeu-me.

Durant moltes hores es va amagar pels boscos del Ripollès, però finalment el dia de Tots Sants a primera hora de la tarda va poder ser detingut gràcies a què els comensals d’un restaurant de la població de les Llosses, a deu quilòmetres de l’habitatge on hi va haver el crim, el van reconèixer entre la malesa i van avisar els mossos d’esquadra, que tenien desplegat un fort dispositiu de recerca que no va trigar en enxampar-lo.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending