Els investigadors lliguen la família de Prat de la Creu amb el narcopís del Pui

La instructora del cas que va servir per clausurar un habitatge on es reunien diversos joves per consumir drogues torna a declarar secreta la causa

Agents de policia treballant en l'escorcoll del narcopís del carrer del Pui.
Agents de policia treballant en l'escorcoll del narcopís del carrer del Pui. POLICIA D'ANDORRA

El desmantellament del denominat narcopís del carrer del Pui, al barri antic d’Andorra la Vella, a mitjan gener va permetre a la policia recopilar informació molt valuosa. Les declaracions dels menors implicats en aquell cas, acompanyats d’advocats i els seus progenitors, van servir per obtenir dades que acompanyades de les operacions antidroga de principi d’aquest mes haurien de donar un fort impuls a la retirada del mercat tant de traficant com de nous llogarrets on hi ha menors fent festa. Els investigadors lliguen la família de Prat de la Creu al narcopís.

De fet, segons algunes fonts, hi ha indicis més que evidents, que la instrucció haurà d’acabar de confirmar, que la mare i el fill detinguts a principi d’aquest mes en un habitatge del carrer Prat de la Creu d’Andorra la Vella suposadament subministrarien, d’una manera o altra, el pis del carrer del Pui on s’hi concentraven diversos joves, molts d’ells menors d’edat. De fet, hauria estat arran de la desarticulació del narcopís que amb el temps s’hauria anat a petar a Prat de la Creu.

L’operació que es va fer els primers dies de juliol al cèntric carrer d’Andorra la Vella pretenia enxampar una noia; ella no hi era, però va resultar que un germà i la mare també estarien lligats al ‘negoci’

El que passa és que, asseguren les fonts, l’objectiu de l’operació que la Batllia va fer a esclatar a principi d’aquest mes no era ni la mare ni el fill, ara a la Comella, sinó una filla i germana alhora que hores d’ara no es troba al país. N’hauria marxat abans de la detenció dels seus familiars, no se sap si sabent ja que s’havia fet estret el cercle sobre ella. El que és clar és que aquesta jove no està a disposició de les autoritats judicials i policials andorranes, però la Batllia sí que ha obert una causa pròpia per a la mare i el fill.

En el domicili dels dos familiars ara empresonats s’hi van trobar una quantitat important de droga: 55 grams de cocaïna i 26 més de pasta de cocaïna, que els experts miren d’aclarir si els processats ja empraven per ‘enganxar’ els menors en l’hàbit del consum de drogues. Explicaria això, probablement, encara que sols és una hipòtesi, l’elevada addicció i dependència als estupefaents que presentarien alguns dels menors.

Agents de la policia regirant les estances del narcopís.

Relacionat

La policia dóna per desmantellada la cèl·lula de subministrament de droga del narcopís

En tot cas és clar, segons les fonts consultades coneixedores dels casos, que després d’uns mesos treballant aparentment de manera ordinària en el cas del narcopís, la batlle que instrueix la causa, arran de les darreres operacions antidroga hagudes i, aparentment, dels anàlisis que s’han fet dels contactes i dels materials -com ara telèfons- comissats ha decidit declarar novament secreta la causa del carrer del Pui. Els investigadors han intensificat novament la feina i, en conseqüència, no es descarten aviat noves detencions.

En relació directa i des del primer moment amb el denominat narcopís encara avui hi ha empresonades tres persones: la jove, major d’edat, que tenia llogat al seu nom l’habitatge i que, aparentment, exercia com a matrona dels menors tot i que una altra de les detingudes, que va estar ingressada una temporada a Salut Mental, exercia tanta o més influència, i dos homes que serien o així almenys es va pensar d’entrada per la declaració dels menors, els qui suposadament facilitaven la droga a l’esmentada matrona.

Comentaris (4)

Trending