Ingressat a la planta psiquiàtrica després d’una batussa en un bus per l’ús (o no) de la mascareta

L’home, que recriminava una discussió entre dos altres passatgers de la línia entre el Pas de la Casa i Andorra la Vella, ha trencat d’un cop de puny un dels vidres laterals del vehicle

El vidre trencat (esquerra) i restes de la trencadissa al costat del conductor i una passatgera.
El vidre trencat (esquerra) i restes de la trencadissa al costat del conductor i una passatgera.

La policia ha hagut de controlar aquest matí i posteriorment, després de ser atès de les lesions que presentava en una mà, ha quedat ingressat a la quarta planta, la planta de salut mental, un home de mitjana edat que ha protagonitzat un altercat dins d’un autobús de línia que cobria el trajecte que va entre el Pas de la Casa i Andorra la Vella. L’incident ha passat només reprendre la marxa després de sortir d’Encamp i tot plegat ha tingut el seu origen per una discussió sobre l’ús de la mascareta.

Queda clar, i això és el que han mantingut la majoria de passatgers del bus, que a l’interior del vehicle cal fer ús de la protecció facial, tant fer beneficiar-se a un mateix com per protegir la resta de persones que estan en contacte amb nosaltres. El debat, però, ha estat tan intens que ha acabat amb un dels vidres laterals del vehicle trencat. I de quina manera. I això que era prou aviat al matí, vers 2/4 de 10.

Tot l'altercat s'ha iniciat perquè després de pujar una noia al bus s'ha llevat la mascareta que duia posada una vegada asseguda, i un altre usuari li ha recriminat de no massa bona manera la decisió, situació que ha comportat que un tercer s'afegís a la 'festa'

Una noia s’ha enfilat a l’autobús de la L4 a Encamp. Ho ha fet degudament protegida amb mascareta. Quan ha arribat a un seient que li ha convingut, segons testimonis presencials, s’ha assegut i s’ha retirat la mascareta. Això ha sobtat i ha posat de mal humor un altre passatger, d’avançada edat, que li ha recriminat de no massa bones maneres la decisió de llevar-se la mascareta. El diàleg-discussió entre tots dos era una mica agre i amb el to de veu relativament alt.

Fins que un altre passatger ha decidit afegir-se a la conversa. O iniciar la batussa, com se li vulgui dir. L’home, visiblement alterat -encara que no ho havia mostrat fins llavors-, ha començat a recriminar la discussió als dos ‘debatents’ i a advertir-los que en començava a estar fart de la cançó i que ell anava cap a l’hospital i que no volia sentir parlar més de si calia o no calia posar-se la mascareta. El to de tot plegat llavors sí que ha començat a pujar.

Fins al punt que el darrer dels passatgers que s’havia sumat a la ‘festa’ ha començat a amenaçar de repartir estopa a tots plegats. Davant una situació que es començava a violentar, i sense que el conductor hagués pogut intervenir fins llavors perquè tenia feina a conduir, el xòfer ha decidit aturar el vehicle més o menys a l’altura de la Bartra i s’ha acostat fins al lloc de l’incident. L’usuari alterat també s’ha girat contra el conductor, que ha hagut de ser frenat per altres passatgers perquè no s’emboliqués encara més la troca.

Davant el to que estava agafant la situació i l'amenaça del passatger que ha acabat controlat per la policia, el conductor del vehicle l'ha aturat a l'altura de la Bartra, moment en què s'ha acabat de perpetrar l'acció violenta

L’ocupant neguitós ha acabat baixant del vehicle amb les seves pertinences -i després que s’acabés veient que pujant al bus al Pas de la Casa i amb bitllet d’arribada a Soldeu continuava la ruta ja fins més avall d’Encamp- i de sobte, s’ha embolicat una mà amb paper de diari o quelcom similar per arremetre un cop de puny contra el vidre lateral davanter del vehicle, el de la porta de l’acompanyant, per dir-ho d’alguna manera, trencant el vidre.

A més, i ja amb altres passatgers mirant de comunicar la situació a la policia, ha anat a cercar pedres per amenaçar a qualsevol usuari del bus o qualsevol altra persona que mirava o de plantar-li cara o de calmar-lo. Finalment ha arribat la policia, que l’ha hagut de controlar i traslladar-lo a la policia. Primer perquè l’atenguessin de les lesions a la mà, al braç, i després perquè se’l quedessin ingressat a la planta psiquiàtrica.

I tot plegat, han lamentat els testimonis presencials, per la discussió de si calia o no portar posada la mascareta durant el trajecte de l’autobús. Que sí que cal, recorden aquests passatgers, que haurien preferit estalviar-se l’escena i haver arribat a la feina quan tocava i no pas tard.

Comentaris (7)

Trending