S’identifica amb un document fals i es descobreix que era l’home que pispava en supermercats

Les darreres hores s’han detingut almenys cinc persones, especialment als punts fronterers, per portar al damunt petites quantitats de droga

Una imatge del despatx central de la policia.
Una imatge del despatx central de la policia. Toni Solanelles

Segurament tornava a venir al Principat a fer de les seves. Però el que havia de ser inicialment un delicte contra el tràfic jurídic o similar, ha acabat esdevenint una detenció en tota regla per ser el presumpte autor de tot un seguit de furts de mercaderia en diversos supermercats del Principat.

La policia ha detingut les darreres hores un home acusat d’un delicte continuat contra el patrimoni. La detenció s’hauria desencadenat a partir de la presentació per part de l’home, en un control, d’un document que ha resultat ser fals. La descoberta de la falsedat ha posat en marxa la maquinària policial que ha acabat donant com a resultat que la persona en qüestió estava identificada i, per tant, recercada, en relació amb tot un seguit de petits robatoris de mercaderia el supermercats.

La reiteració delictiva -en temps precedents, no pas aquest dijous ni dies propers- havia fet que el valor total de la mercaderia furtada, tenint en compte el preu de cost, no el de venda, superés els 600 euros, amb la qual cosa se li pot atribuir un delicte en tota regla. En conseqüència ha estat detingut i les properes hores serà posat a disposició judicial.

A banda d’aquesta detenció, entre les nits de dimecres a dijous i de dijous a divendres s’haurien realitzat, almenys, cinc arrestos de turistes relacionats amb la salut pública. En molts dels casos, les detencions s’han produït a partir de controls fronterers, ja sigui al riu Runer o al Pas de la Casa. Les quantitats de droga comissades, però, són molt petites i tots els detinguts recuperaran la llibertat una vegada passin a disposició judicial i se’ls imposi una multa via judici ràpid. Els tres darrers arrestats, tres, aquesta matinada passada al Pas, tenen entre 30 i 40 anys hi duien a sobre petites quantitats de cocaïna i heroïna.

Concretament, s’ha detingut un no resident de 28 anys que accedia al Principat per la frontera del riu Runer amb 0,2 grams de cocaïna i, finalment, un altre home no resident de 33 anys al Pas de la Casa amb 0,7 grams, també de cocaïna. Igualment ahir a la nit s’ha arrestat un no resident de 27 anys a la frontera del riu Runer en possessió de 0,4 grams de MDMA i durant la matinada passada al Pas de la Casa, tres homes no residents de 30, 38 i 41 anys en possessió de 3,6 grams de cocaïna, 1,5 grams d’heroïna, 2 pastilles d’heroïna i 2 pastilles d’èxtasi.

Així mateix, hi ha hagut un altre accident important aquesta setmana. La Policia va detenir la matinada de dimarts un altre no resident de 32 anys amb una taxa d’1,82 i positiu en tòxics. Se’l va arrestar després de col·lidir contra una façana d’un hotel del Pas de la Casa amb un vehicle de dues places on hi viatjaven quatre persones. Els danys van ser només materials.

Comentaris

Trending