L’helicòpter accidentat a l’Alt Urgell tornava a la base perquè l’assistent s’havia lesionat

El pilot va aterrar en una carretera propera on estaven fent els treballs de col·locació de pilones de formigó per recollir l’operari que fent tasques sobre el terreny s’havia fet mal en una mà

Dos mossos en el lloc de l'accident amb la restes de l'aparell.
Dos mossos en el lloc de l'accident amb la restes de l'aparell. mossos d'esquadra

L’helicòpter accidentat dilluns al terme municipal de la Vansa i Fórnols, a l’Alt Urgell, tornava a la base, a l’aeroport d’Andorra-la Seu, perquè l’assistent de vol, en aquest cas Jordi Figueras, s’havia fet mal en una mà durant les tasques que realitzava en una mà. Aquest és un dels elements que revela l’informe preliminar de la Comissió d’Investigació d’Accidents i Incidents d’Aviació civil (CIAIAC) del ministeri de Foment espanyol. De moment, els investigadors no fan referències a les causes del sinistre.

Però de les dades inicials ja publicitades, queda clar que l’aeronau Eurocopter AS 350 B2 matrícula EC-MVV propietat de la companyia urgellenca Helitrans Pyrinees estava duent a terme, dilluns al matí, un treballs de col·locació de pilones de formigó en les immediacions del municipi de la Vansa i Fórnols. Per dur a terme l’operació esmentada, Haritz Galarraga pilotava l’helicòpter i Jordi Figueras, els dos difunts del malaurat accident, feia tasques de suport, en aquell moment, des de terra.

Agents dels Mossos inspeccionen el lloc del sinistre.

Relacionat

Un pilot i empresari vinculat a Andorra mor en un accident d’helicòpter a l’Alt Urgell

“Mentre realitzava la seva labor, l’operari es va lesionar en una mà. El pilot va decidir aterrar en una carretera propera per recollir-lo i traslladar-lo a l’aeròdrom de la Seu d’Urgell, del qual havien sortit. Durant el vol de trasllat, l’aeronau es va precipitar contra el terreny i es va incendiar”. Passaven divuit minuts del punt del migdia. I per la descripció feta en l’informe preliminar de la CIAIAC, l’accident es va produir molt poc després que l’helicòpter es tornés a enlairar.

La nau va caure al paratge de Sant Marc i com ja va transcendir en aquell moment i l’informe esmentat també recull, “els dos ocupants van morir en l’impacte i l’aeronau va quedar destruïda”. En les dades preliminars els investigadors, que tenen precintat el motor de l’Eurocopter, no fan cap referència a les possibles causes del sinistre, que algunes fonts també participants en les investigacions apunten a una possible fallada, justament, del motor. La hipòtesi és que per causes que caldrà aclarir el motor, de cop, s’hauria parat i la nau hauria caigut al buit sense possibilitat de reacció per part dels dos ocupants, de 48 i 30 anys respectivament.

Comentaris (3)

Trending