L’‘estafa de la paqueteria’ atrapa quatre empreses del Principat

La policia ha rebut prop d’una desena de denúncies, encara que en la majoria de casos, sortosament, hauria quedat en temptatives

Paquets en una cinta de distribució.
Paquets en una cinta de distribució. ARXIU

La denominada ‘estafa de la paqueteria’ ha acabat perjudicant a treballadors de tres o quatre empreses del Principat i, en conseqüència, a aquestes empreses. Són prop de deu, però, les denúncies que ha recollit la policia, tot i que sortosament la majoria han estat temptatives que no han reeixit. En alguns casos perquè aquelles persones a les quals se’ls buscava les pessigolles estaven advertides la situació i ja no van caure de quatre grapes.

Durant algunes setmanes les temptatives han estat constant i cada vegada més intenses quant al discurs ‘amenaçador’ dels comunicats, tot sovint parlant en espanyol d’Amèrica Llatina encara que en altres ocasions era un castellà més neutre. Normalment es feien passar per representants o delegats d’empreses de transport -fins i tot en algunes ocasions usaven el nom de SEUR- que havien de portar un paquet urgent vinculat a elements de protecció contra la Covid.

No obstant això, demanaven que per poder tramitar el transport necessitaven un pagament. I començaven a pressionar l’interlocutor amb dades que donaven la sensació que coneixien el lloc on trucaven i que l’encàrrec era veraç. Així haurien aconseguit entabanar almenys tres casos i un quart va aconseguir poder fer retrocedir l’abonament perquè el càrrec bancari encara no s’havia produït quan la persona afectada va ser conscient de la situació.

Paquets en una cinta.

Relacionat

L’‘estafa de la paqueteria’ es fa més insistent (i agressiva)

Aquestes estafes o temptatives almenys no han sigut una exclusiva del Principat. Han afectat de manera força global a diversos països, començant per la veïna Espanya, i han tingut una incidència i intensitat més que notable. Aconseguir arribar des d’Andorra al punt origen de l’estafa serà altament complicat, segons les fonts. En moltes de les temptatives se sol·licitaven 2.000 euros que es deixaven a la meitat com a avançament.

Comentaris

Trending