L’‘estafa de la paqueteria’ es fa més insistent (i agressiva)

Cada vegada són més les empreses del país, sobretot d’una determinada dimensió, que reben trucades advertint-les que els han d’enviar un embalum amb productes sanitaris i que han de fer un pagament a l’avançada

Cada vegada són més les empreses del país, sobretot d’una determinada dimensió, que reben trucades advertint-les que els han d’enviar un embalum amb productes sanitaris i que han de fer un pagament a l’avançada per poder rebre el material. Ja fa un parell de setmanes que la policia va advertir de la situació. Però cada cop ha anat a més. Les trucades, que se solen fer o bé des de números del Regne Unit o d’Espanya i amb interlocutors que solen palar espanyol d’Amèrica Llatina, són cada vegada més freqüents, insistents i agressives.

La policia ha rebut ja nombroses denúncies. Per ara, no consta que cap empresa hagi ‘picat’. Però l’alerta és contínua. La setmana passada l’empleat d’una de les empreses que pretenia ser estafada va estar a punt de caure en la trampa. De fet, hi va caure. Però el càrrec a la targeta la numeració de la qual havia facilitat es va poder frenar atès que no s’havia fet quan l’estafa va quedar al descobert i es va poder advertir el banc perquè no procedís a autoritzar el pagament.

L'edifici de l'Obac, seu del servei de policia.

Relacionat

Intents d’estafa a establiments comercials simulant per telèfon un servei de paqueteria

Les trucades es produeixen en qualsevol moment. Sense anar més lluny, per exemple, dos establiments d’un mateix grup empresarial del Pas de la Casa han rebut avui la visita telefònica dels ‘estafadors de paqueteria’. L’anàlisi prèvia que fan els estafadors de la seva eventual víctima és força notable. I és que els interlocutors es refereixen a la persona amb qui comuniquen pel seu nom. Solen tenir molts detalls, o com a mínim força, d’allà on truquen.

Sempre miren d’esmentar el nom d’algun dels alts responsables de la companyia a la qual volen ensarronar tot fent veure que el paquet que ha d’arribar, que els darrers temps sempre conté material sanitari, ha estat encarregat o com a mínim té el vist-i-plau d’aquell comandament. Normalment si el diàleg es talla d’arrel l’estafador presumpte no té ni marge per exigir el pagament anticipat. Però si l’ensarronador detecta dubtes en el comunicant, llavors és quan la intensitat de la pressió creix esdevenint agressiva en alguns moments.

Etiquetes

Comentaris

Trending