Es reactiven les estafes de la paqueteria

Els darrers dies la policia ha tornat a rebre denúncies per fraus consumats, després d’un temps sense tenir notícies d’aquesta pràctica que afecta les empreses

Lliurament d'un paquet.
Lliurament d'un paquet. ARXIU

Després d’unes setmanes sense notícies -que no vol dir que no hi hagi hagut casos o, com a mínim, temptatives-, les estafes lligades a suposats serveis falsos de paqueteria s’han reactivat. O, almenys, la policia ha tornat a rebre denúncies per fraus d’aquesta naturalesa i que s’haurien consumat. És a dir, hi ha alguna empresa -no són gaires- que els darrers dies ha pagat perquè li enviessin un embalum que ni existeix ni arriba mai a lloc.

Aquest frau està molt generalitzat. I ja fa alguns mesos que afecta empreses del Principat. Com que ara feia un temps que no transcendia cap cas, és possible que aquest fet hagi facilitat que algunes empreses hagin caigut a la trampa. Suposats operaris d’una empresa de transport de paquets truquen de forma insistent a algun representant o responsable d’un establiment i mostrant que té cert coneixement d’ell i del seu entorn empresarial, mira de fer-li creure que la companyia espera un paquet urgent però perquè l’enviament es pugui desencallar cal fer un pagament pel qual es requereix de manera immediata fer un càrrec a una targeta de crèdit.

Paquets en una cinta de distribució.

Relacionat

L’‘estafa de la paqueteria’ atrapa quatre empreses del Principat

Normalment, i com que ja hi ha instruccions en aquest sentit després que l’estafa hagi estat difosa per múltiples canals, no se sol caure en el parany. Però no és el primer cop, amb aquestes darreres denúncies d’estafes consumades, que els estafadors aconsegueixen la seva finalitat. Per acabar-ho d’adobar, és molt complicat localitzar els autors del frau, i l’únic que es pot mirar és que el càrrec bancari no s’hagi materialitzat i es pugui fer marxa enrere.

Etiquetes

Comentaris

Trending