L’enxampen després de dies sense presentar-se a la presó i acaba detingut per amenaçar la policia

Resident de 37 anys, és un habitual dels altercats i constantment està entrant i sortint del centre penitenciari, però molt sovint no respecta les condemnes que li imposen

El centre penitenciari vist des de la Seu de la Justícia.
El centre penitenciari vist des de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

“És un client habitual.” Així malauradament el coneixen al centre penitenciari. També la policia i les autoritats judicials tenen llargues referències d’aquest resident de 37 anys que ben aviat tornarà a fer estada completa a la Comella després d’un temps que només hi havia d’anar a dormir. Però com que tot sovint no respecta ni els arrestos que li imposen, llavors passa el que passa.

I el que sol passar és que amplifica per tres o per quatre l’altercat previ pel qual hauria d’haver anat a dormir a la presó i no hi va. És una constant. L’alcohol i altres tòxics el superen. L’últim capítol d’aquest malaurat historial l’hauria escrit l’home aquesta matinada. Farta la fiscalia dels incompliments que protagonitzava el condemnat a haver d’anar a dormir a la Comella per algun dels múltiples incidents que sovint protagonitza, en va ordenar la cerca i el trasllat a la presó.

En efecte, aquesta matinada, vers les 4 segons fonts judicials, efectius del cos de policia han localitzat l’home. La consigna és clara. Si se’l troba, directe cap a la presó. I així ho han fet els funcionaris, que han vist com els muntava un altercat d’allò més important. Fins al punt que han hagut de demanar reforços.

En efecte, s’han traslladat cap a la Comella i allí ja els esperaven altres companys i, també, vigilants penitenciaris que han mirat de fer una mica de contenció. Insults, amenaces… De tot. L’home, han assegurat les fonts, anava manifestament begut i eufòric. En aquell estat de rebel·lia, encarant-se als policies, no podia pas accedir al centre penitenciari. És el protocol. Per tant, amb el suport dels bombers, se l’ha hagut de traslladar a l’hospital. Per fer-li el tractament oportú.

I aquest matí, quan ha estat més tranquil, ha quedat formalment detingut per un delicte contra la funció pública. Una detenció més en el seu currículum que de ben segur li farà convertir en ferma alguna o algunes de les condemnes condicionals que tenia i, per tant, haurà d’ingressar al centre penitenciari per dormir-hi sinó per passar-hi tot el dia uns quants dies.

Comentaris (6)

Trending