S’entrega a la policia després de dos dies d’estar buscat per pegar la parella de forma reiterada

Des de l’hospital es va activar divendres el protocol d’agressió a dones i diverses unitats policials van estar cercant el denunciat, de 32 anys, que va evadir el dispositiu fins que aquest diumenge a la tarda es va presentar al despatx central

La cerca es va posar en marxa a partir de l'activació d'un codi lila.
La cerca es va posar en marxa a partir de l'activació d'un codi lila. ARXIU

Durant 48 hores, més o menys, la policia ha estat cercant, fins i tot amb gossos ensinistrats i tot, un home acusat d’agredir de forma reiterada i continuada la seva parella. Finalment, aquest diumenge a la tarda, l’home, de 32 anys, es va acabar presentant de forma voluntària al despatx central de la policia i va quedar detingut. A banda del delicte derivat de les agressions que suposadament proferia a la dona, també se li atribueix un delicte de desobediència, per evadir els controls i la cerca policial.

L’alerta va saltar divendres a la tarda arran de l’activació per part dels responsables mèdics de l’hospital del protocol d’atenció a les víctimes de violència de gènere (codi lila). Una dona va acudir al centre hospitalari per tal de ser atesa de les ferides que presentava arran d’una suposada agressió proferida per la parella de l’afectada. Arran d’aquell avís, i una vegada la dona va confirmar la denúncia, es va ordenar la detenció de l’home. Però no hi va haver manera.

Al presumpte agressor se l’hauria estat cercant per diversos llocs. Especialment a Ordino i fins i tot amb un gos ensinistrat per a la recerca de persones

Al presumpte agressor se l’hauria estat cercant per diversos llocs. Especialment a Ordino i fins i tot amb un gos ensinistrat per a la recerca de persones. Una de les mobilitzacions més notables, entre altres coses perquè diversos ciutadans en van ser testimonis sense saber què passava, hauria estat dissabte a la tarda al coll d’Ordino, on es van desplaçar fins a tres patrulles de la policia, alguna unitat dels bombers i diferents agents del servei de circulació del comú d’Ordino.

Els bombers van aportar una escala amb la qual es pretenia accedir en un domicili en concret. Encara que les fonts consultades no ho han pogut confirmar, se sospitaria que en el pis en qüestió hi podia haver el recercat. Però tot plegat va quedar en una falsa alarma. I no va ser fins aquest diumenge a la tarda -a les 18.36 hores segons el comunicat oficial de la policia- que l’acusat es va acabar presentant al despatx central de la policia, a l’edifici de l’Obac, a Escaldes-Engordany.

Comentaris (1)

Trending