Ensurt de dos esquiadors ‘nocturns’ amb un cable a Pal

L’incident va passar a la zona de la pista transversal El Besurt II i els practicants d’‘skimo’ van haver de ser traslladats a l’hospital

L'accident va tenir lloc a la pista El Besurt II.
L'accident va tenir lloc a la pista El Besurt II.

Dos practicants d’esquí de muntanya experimentats han hagut de passar com a mínim aquesta nit d’observació a l’hospital després de l’ensurt que van patir mentre feien ‘skimo’ nocturn a Pal. Els dos esquiadors van topar contra un cable d’acer dels que fan servir les ‘retrac’ per assegurar-se en les zones amb desnivell. Fonts de l’hospital han assegurat que les lesions sofertes pels dos homes no revestien especial gravetat.

L’incident va passar pels volts de dos quarts de deu de la nit a la pista transversal El Besurt II, al sector de Pal. L’esquí de muntanya nocturn té certs perills. I un d’ells és acabar accidentant-se amb algun dels elements que els professionals que es dediquen a preparar les pistes estiguin usant o hagin d’usar. En aquest sentit, les fonts consultades han assegurat que els dos practicants d’ ‘skimo’ van quedar ferits per la topada amb el cable d’acer d’un ‘troll’, la bobina on s’assegura la maquinària en pendent.

Arran de l’incident, els dos esquiadors, amb un notable bagatge i experiència, van ser traslladats al centre hospitalari perquè se’ls fes la corresponent revisió i el seguiment adient. Inicialment les ferides que presentaven van ser considerades de pronòstic reservat. Des de l’hospital, però, les fonts oficials consultades no hi han remarcat especial rellevància.

Etiquetes

Comentaris (15)

Trending