Empresonats dos homes enganxats ‘in fraganti’ mentre mercadejaven amb marihuana

Els dos detinguts, que estaven passant-se 200 grams de droga en un aparcament d’ús públic de Sant Julià, van declinar ser condemnats per la via ràpida i han acabat dormint a la presó de manera provisional

La droga i els diners comissats en la denominada 'Operació Tim'.
La droga i els diners comissats en la denominada 'Operació Tim'. POLICIA D'ANDORRA

Dos homes -un nacional i un no resident- han estat empresonats les darreres hores després de ser detinguts diumenge mentre feien una acció de compra-venda de marihuana. La Batllia els va proposar una condemna per la via ràpida però els dos detinguts van declinar la pena que se’ls imposava, que incloïa una reclusió parcialment ferma, i en conseqüència van ser processats i enviats a la Comella de manera provisional. L’arrestat andorrà, de 39 anys, suposadament es dedicava a distribuir la ‘maria’ per l’interior del país. L’altre en seria el subministrador, aparentment.

Les detencions s’haurien produït diumenge a primera hora de la tarda -passades les 2- en un aparcament d’ús públic -d'un centre comercial- de Sant Julià, en presència d’alguns turistes que haurien vist estupefactes l’actuació policial. Segons fonts legals, com a mínim un dels dos homes, el resident, era objecte d’un seguiment amb autorització judicial per les sospites que es dedicava al tràfic de marihuana, especialment per la zona alta d’Escaldes. Justament, en l’esmentat pàrquing, aquest resident hauria rebut de part de l’altre arrestat, d’una cinquantena d’anys, un paquet que contenia la droga.

Arran de les sospites esmentades per l’increment de moviments no habituals a la zona del pont dels Escalls, fa dos mesos, segons que a comunicat la policia, que s’haurien iniciat unes vigilàncies que van confirmar les primeres suspicàcies, i es va determinar que es tractaria d’un important punt de venda al detall de droga, ja que hi havia molta freqüentació a hores molts dispars, de persones que feien una curta estada en l’immoble. Diumenge es va fer un seguiment a un del sospitosos -persona resident- fins a Sant Julià de Lòria. I la maniobra va donar resultat.

Més enllà de ser testimonis de l’intercanvi d’un paquet amb droga per diners, els policies encarregats del cas van trobar instrumental típic del tràfic de droga en un escorcoll al domicili del resident detingut, de 40 anys

See'l va enxampar en plena acció. De l’entrega no n’hi hauria cap dubte -al paquet hi havia uns 200 grams de ‘maria’- perquè els agents de policia que van practicar les detencions n’haurien estat testimonis. El no resident havia introduït la droga i la lliurava a canvi de 400 euros que van ser comissats. El detingut nacional hauria arribat a reconèixer que més o menys des de l’esclat de la pandèmia es dedicava al tràfic per tal de pal·liar les dificultats econòmiques que suposadament tenia i davant la demanda que rebia d’alguns coneguts. De fet, en una perquisició que es va fer posteriorment al domicili del detingut resident s’hauria trobat més marihuana (uns 200 grams més i uns pocs euros) i instrumental típic del tràfic a petita escala (material per confeccionar dosis unipersonals de marihuana, bàscules, pots per emmagatzemar al buit i altres objectes relacionats), segons les fonts judicials consultades i corroborades per un comunicat oficial de la policia.

Durant tota la tarda de diumenge i el matí d’aquest dilluns, la policia va estar fent les indagacions corresponents per acabar de completar el dossier abans de traslladar-lo cap a la Seu de la Justícia. Finalment, els dos detinguts van ser posats a disposició judicial cap a les 4 de la tarda, i no va ser fins aproximadament les 11 de la nit que el batlle encarregat del cas va dictar l’aute de processament i empresonament provisional dels dos homes, que van decidir oposar-se a la condemna que se’ls proposava en el marc d’una ordenança penal.

Tots dos van considerar excessiu que se’ls enviés de manera ferma a la presó. Segons les fonts judicials consultades, la Batllia pretenia imposar dotze mesos de presó a cadascun. En el cas de l’andorrà detingut, nou mesos havien de ser de compliment ferm i la resta condicional. Mentrestant, per a l’altre detingut, la proposta de condemna es repartia en tres mesos de reclusió ferma i la resta bescanviada per una expulsió. En oposar-s’hi, van ser processats, segons les fonts consultades, per un delicte menor de venda de marihuana, i se’ls va enviar provisionalment a la Comella.

Comentaris (9)

Trending