Emotiu comiat amb prop de tres-cents ‘motards’ de l’empresari mort en l’accident laboral al Punt

La parella de Jordi Tuneu anuncia una sortida anual en memòria del malaurat enginyer que reuneixi tots els grups motoristes dels quals formava part o hi tenia relació

La parella de Jordi Tuneu, adreçant-se als presents, amb la motocicleta del malaurat empresari en primer terme.
La parella de Jordi Tuneu, adreçant-se als presents, amb la motocicleta del malaurat empresari en primer terme. Toni Solanelles

Braços en l’aire, aplaudiments i cop de gas. Cremar pneumàtics a la porta de l’església de Sant Pere Màrtir en honor i com a comiat de l’empresari mort en l’accident laboral hagut dijous en les obres de remodelació de l’antic Punt de Trobada. Les motos eren la gran passió de Jordi Tuneu. I prop de tres-cents ‘motards’ de diferents punts de la geografia espanyola, més enllà d’Andorra, han donat un tomb al temple escaldenc en homenatge a l’apreciat enginyer, de 59 anys.

Els diferents grups de motoristes, vinguts de Manresa -d’on era originari Tuneu, de família de metges i farmacèutics-, de Mataró, Barcelona, Madrid, València o Menorca, entre altres llocs, ja s’havien trobat molt abans de l’hora indicada per a la celebració de la missa funeral. Poc abans de les 4 de la tarda d’aquest dissabte, i amb desenes de persones esperant a la plaça de l’Església escaldenca, una filera de motocicletes, fent rugir-ne els motors, s’han acostat fins al temple per l’avinguda Pont de la Tosca i Carlemany. I han passat per davant de l’església en senyal de dol i respecte. Tuneu era tot un líder, “un crac, una bona persona”.

Després del darrer motorista en passar per davant de l’església, una forta ovació ha precedit l’arribada de la parella del finat enfilada amb la KTM que conduïa habitualment Jordi Tuneu i amb la qual la setmana que ve pretenien fer una de tantes excursions que protagonitzaven. De fet, la parella de l’enginyer, Anna Magallon, ha anunciat que es farà a mode de memorial anual una sortida amb moto que aplegui integrants de tots els grups i associacions motoristes de les quals formava part o amb les quals mantenia relació.

Magallon, enmig d’una plaça plena, encara a l’exterior, ha demanat recordar el finat amb un somriure i bones dosis d’alegria. I també ha exhortat els presents a viure cada instant de la vida perquè mai no se sap què pot passar. La parella de Tuneu ha agraït també la presència dels presents, especialment dels ‘motards’ arribats al Principat procedents de diversos punts de l’Estat espanyol. Una nova ovació ha tancat el seu petit, emotiu i improvisat parlament. Tornarien llavors les motos, que havien anat a fer un petit circuit abans d’estacionar, com han pogut, en les immediacions de Sant Pere Màrtir. Tot seguit, la interpretació del ‘More than words’ d’Extreme ha estat el preludi de l’accés cap al temple on s’hi ha oficiat la missa funeral.

Comentaris (5)

Trending