El gerent d’un bar d’Escaldes i dues persones més, detinguts en una operació antidroga

La comitiva judicial-policial ha escorcollat l’establiment, a l’avinguda Fiter i Rossell, i hi ha localitzat una petita quantitat de cocaïna i documentació i estris compatibles amb el tràfic

La unitat canina a l'exterior del local després que hagués fet la seva feina.
La unitat canina a l'exterior del local després que hagués fet la seva feina. B. N.

La policia ha detingut aquest matí, en una operació controlada per la Batllia, el gerent d’un bar de l’avinguda Fiter i Rossell d’Escaldes i dues persones més que hi tindrien una relació indirecta. Tot plegat s’emmarca en una actuació per combatre el tràfic i la distribució de droga al país. Encara que no hi té una vinculació directa, la intervenció realitzada aquest dimarts parteix de l’anàlisi i el seguiment de l’operació que es va desenvolupar dimecres passat amb un pis del carrer Prat de la Creu d’Andorra la Vella com a epicentre.

De fet, en aquella ocasió, a banda de l’escorcoll a l’habitatge del cèntric vial de la capital, on es van produir les dues detencions que van derivar amb posteriors empresonaments, es va detenir una tercera persona ja a Escaldes. Tot plegat són serrells d’operacions policials prèvies que donen elements per tibar del fil. Com passarà amb el cas de Prat de la Creu, on es va trobar pel que és el Principat molta cocaïna alhora que es van recuperar altres elements de transcendència per a la investigació.

La droga i altres objectes, inclòs diners, comissats en els escorcolls.

Relacionat

L’operació antidroga de Prat de la Creu es tanca amb tres detinguts i 55 grams de cocaïna comissada

En continuació amb aquells treballs, i sota manament judicial, aquest dimarts s’han produït tres noves detencions que aquestes sí que presumptament tindrien vinculació entre elles encara que s’haurien dut a terme en llocs diferents. En aquest cas, l’epicentre seria un bar de l’avinguda Fiter i Rossell d’Escaldes on s’ha traslladat una nodrida comitiva judicial-policial per dur a terme un escorcoll al local.

La intervenció d'aquest dimarts té vinculació, encara que no directa, amb la que hi va haver dimecres passat al carrer Prat de la Creu d'Andorra la Vella

Fins i tot s’ha dut fins a l’establiment una unitat canina -un pastor alemany- especialitzada en la recerca d’estupefaents. Al local s’hi ha trobat una petita quantitat de cocaïna -res a veure amb el pis de Prat de la Creu, on es van descobrir 55 grams de cocaïna i 26 grams més de pasta de cocaïna- i sobretot documentació i estris que els investigadors consideren que demostren el tràfic de droga que tenia el bar com a eix del ‘negoci’. D’aquí la detenció del gerent i de dues persones més que, suposadament i com a mínim, se subministraven de droga al local.

Després del registre al bar, on s’ha donat l’escorcoll més aparatós dels que s’han dut a terme avui, s’han fet altres controls que els investigadors haurien programat per mirar de tancar el cercle. No obstant això, l’actuació més àmplia que s’està duent a terme i que sí té vinculació amb la intervenció a Prat de la Creu i altres d’anteriors es manté oberta i no es descarten noves actuacions els propers dies.

Comentaris (5)

Trending