Un detingut durant la marxa de protesta per insultar de forma reiterada a la policia

Agents integrats en un ampli dispositiu de vigilància al tomb de la mobilització han reduït l’home poc abans d’arribar a la plaça de la Rotonda i després que l’haguessin advertit en diverses ocasions

Moment de la intervenció policial.
Moment de la intervenció policial. B. N.

Un home que rondava la manifestació convocada per la plataforma sindical ha estat detingut al tomb de 2/4 de 9 de la nit quan la marxa arribava a la plaça de la Rotonda. Feia estona que agents integrats en un ampli dispositiu muntat per la policia l’estava seguint atès que s’estava tant encarant amb els manifestants com, sobretot, als funcionaris policials. Després de diverses advertències, finalment ha estat reduït.

Agents de policia s’han abraonat damunt de l’home en un lateral de l’avinguda Meritxell, a poca distància de la Rotonda, mirant que l’actuació, que ha estat àmpliament vista, no afectés ningú més. Tant els representants sindicals com els responsables de la policia -al capdavant del dispositiu, format per policies uniformats i de paisà tant pel recorregut principal com pels carrers paral·lels, hi ha sobre el terreny el director adjunt coordinador Bruno Lasne- han restat ferro a la situació encara que l’han lamentat.

L’home serà acusat, com a mínim, d’un delicte contra la Funció Pública per desobediència a l’autoritat. I és que més enllà d’encarar-se a algun manifestant, sobretot ha estat insultant als funcionaris uniformats de manera reiterada. Fonts dels organitzadors, que han lamentat l’actitud de l’home, han assegurat no conèixer l’home. Aparentment, l’arrestat s’ha afegit a la marxa a mig camí. I ja d’entrada ha començat a insultar als agents, que almenys en tres ocasions li han demanat que deposés la seva actitud.

Segons les fonts consultades, fins i tot el propi Lasne li ha demanat que deixés d’insultar, fent cas omís. Se l’ha citat de bones maneres per treure’l de la concentració i en negar-s’hi, se l’ha reduït i se l’ha detingut. Hores d’ara no ha transcendit ni l’edat ni la domiciliació de l’home. Tampoc si té algun antecedent policial que l’hagi portat a tenir-se-les amb els funcionaris.

Comentaris (5)

Trending