Una de les detingudes en la batuda a Ciutat de Valls ja havia estat implicada en el ‘cas Dalton’

La investigació derivada de la localització en un pis del carrer Bonavista d’Andorra la Vella d’uns dos-cents grams de marihuana continua oberta i no es descarta que hi hagi un tercer arrest

Cotxe policial a la porta de l'edifici on es va fer l'operació la tarda-nit de diumenge.
Cotxe policial a la porta de l'edifici on es va fer l'operació la tarda-nit de diumenge. Toni Solanelles

Les dues dones detingudes aquest diumenge al vespre arran d’una operació antidroga en un conflictiu pis d’un edifici del carrer Bonavista d’Andorra la Vella tenen antecedents per qüestions relacionades amb estupefaents. De fet, una d’elles va estar implicada i fins i tot engarjolada per una de les majors operacions contra el tràfic de cocaïna i altres drogues que hi va haver la dècada passada: el ‘cas Dalton’. Les dues arrestades arran de la batuda a Ciutat de Valls han passat a disposició judicial aquesta tarda.

Malgrat que no han transcendit les edats de les detingudes, es tracta de dues dones de menys de trenta anys però una d'elles amb un llarg bagatge en el submón de les drogues. La noia amb uns antecedents més 'suaus' hauria estat la primera detinguda, la que es va localitzar al pis quan s’hi van presentar diversos agents diumenge a la tarda. A partir de les seves manifestacions s’hauria acabat detenint la segona de les implicades en aquest cas, que continua obert i que ha comportat al final el comís d’uns dos-cents grams entre marihuana, sobretot, i cànnabis. Tot i això, en un moment donat diferent a aquest diumenge al pis en qüestió hi hauria hagut un volum major de marihuana, segons que hauria explicat la primera de les detingudes.

Les dues implicades tenen antecedents, una d'elles formava part al 2013 d'un clan familiar que tenia el Mas d'Alins com a centre d'operacions

Les explicacions donades per la noia, que seria una de les persones ocupants del pis de Ciutat de Valls, haurien incriminat una tercera persona, un home que no es descarta que se l’acabi arrestant per les incriminacions que hauria fet la primera de les detingudes i que també viuria en el domicili del carrer Bonavista. Per ara, però, aquest jove no estaria a disposició de les autoritats, ni policials ni judicials. Se'l recerca. L’operació d’aquest diumenge a la tarda hauria tingut una primera part la matinada anterior, quan la policia es va haver de desplaçar al mateix habitatge davant les queixes veïnals per sorolls.

Les dues dones ja tenen antecedents. Petits ‘negocis’ de consum i poc més en el cas de la jove que va ser la primera en ser detinguda i implicacions més notables en el cas de la segona de les arrestades, de 28 anys ara, que formava part del clan familiar processat en el marc de la denominada ‘operació Dalton’, que es va desenvolupar especialment durant l’any 2013 amb dos fronts diferenciats. Un d’ells centrat en una noia tarragonina que pujava cocaïna per compte, suposadament, del seu pare, i a qui al gener d’aquell any se la va enxampar quan pretenia distribuir al Principat més de 70 grams de cocaïna.

Un agent de policia al costat del cotxe retolat.

Relacionat

Dues detingudes en una operació antidroga a Ciutat de Valls

L’altre gran front, per així denominar-lo, del ‘cas Dalton’ estava vinculat a un grup familiar que tenia com a epicentre de les seves operacions el Mas d’Alins, en la zona fronterera hispanoandorrana. Els dos fronts compartien clients. La segona de les arrestades arran de la intervenció a Ciutat de Valls formaria part d’aquest segon grup d’un cas que al 2015, quan es va jutjar, va portar prop de trenta persones a la banqueta dels acusats.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending