Detinguda una mare després que el seu fill arribés a l’escola amb una ferida al cap

La coincidència de queixes veïnals pels crits d’una dona i l’activació del protocol de maltractament per part del centre educatiu ha estat clau

L'edifici de l'Obac, seu del servei de policia.
L'edifici de l'Obac, seu del servei de policia. ARXIU

La policia ha detingut les darreres hores una dona resident acusada de maltractar el seu fill menor. L’element clau, segons fonts properes al ministeri d’Educació, hauria estat el fet que l’infant, de cinc anys, hagués acudit a l’escola amb diverses lesions i, especialment, amb una ferida més que notable al cap. Això i la coincidència de queixes veïnals pels crits habituals d’una dona i els plors d’un menor van acabar fent quadrar el cercle als investigadors policials.

L’arrest es va produir aquest dijous, encara que faria uns dies que s’estava investigant la situació. La dona ha passat a disposició judicial aquest divendres i ha quedat en llibertat amb càrrecs. Les fonts consultades, però, no han pogut concretar si estava processada i la investigació haurà de continuar o si se l’ha condemnat per la via ràpida. En tot cas, la situació és força incòmoda i malaurada, segons les fonts consultades.

La mare, que ha estat posada a disposició judicial aquest divendres, té 34 anys; mentre que el menor en té tan sols cinc

En la dona, de 34 anys i veïna de Santa Coloma, haurien coincidit dos elements. El seu fill va acudir a l’escola amb clars signes d’haver estat maltractat. Sobretot, va cridar l’atenció dels docents que tenien a l’aula l’infant la ferida esmentada al cap. Sinó greu, sí que era molt visible. I era del tot estrany que els progenitors -separats en aquest cas- no hi haguessin prestat cura. Per això des del centre escolar es va activar la policia.

Paral·lelament, es va creuar l’avís de l’escola en qüestió amb les queixes d’uns veïns d’un immoble de Santa Coloma, a Andorra la Vella, que alertaven dels continus sorolls que hi havia en un habitatge adjacent. Era habitual, segons la denúncia veïnal, que se sentissin crits d’una dona i plors d’un infant. Tot plegat va resultar que coincidia amb l’escolar que s’havia presentat mig ferit a classe i la seva mare, que va acabar detinguda.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending