El foc a l’Estadi Nacional fa malbé part de la gespa i l’equip de la productora que emet el partit

Les flames s’haurien desencadenat arran d’uns treballs de soldadura i han pogut ser controlades pels mateixos operaris de la instal•lació, amb l’ajuda del sistema de rec

Les flames han estat realment espetaculars i han provocat una considerable fumera.
Les flames han estat realment espetaculars i han provocat una considerable fumera.

Fort ensurt el que s’ha viscut aquesta tarda a l’interior de l’Estadi Nacional, just quan falten poc més de 24 hores pel partit que ha d’enfrontar la selecció d’Andorra contra Anglaterra. Un espectacular incendi ha afectat la plataforma on s’ubiquen les càmeres de televisió per a les retransmissions. El sinistre ha provocat una important fumera a tota la zona, especialment al carrer de la Baixada del Molí. Operaris de la instal·lació ha pogut apagar les flames i els bombers han acabat de controlar la situació.

El foc s’ha declarat cap a les quatre de la tarda i, de fet, ha enganxat en directe canals de televisió anglesos que estaven fent la prèvia del partit. Justament, serien uns treballs de soldadura que s’estarien fent per preparar la plataforma de cara al duel contra la selecció britànica el que haurien desencadenat tot plegat. Una guspira hauria encès el cautxú que hi ha a la gespa a la zona i el foc s’ha estès ràpidament.

A més, ha causat un fum per moments molt negre que ha envaït de seguida les zones properes a l’estadi, provocant una considerable alarma entre els veïns. Ràpidament s’ha avisat a bombers i a la zona s’han desplaçat efectius dels diferents cossos. Els primers a arribar, urbans d’Andorra la Vella que han tallat el carrer Baixada del Molí. A poc a poc també s’han presentat patrulles de policia i el cos d’extinció, amb dos camions, i una ambulància del SUM.

La fumareda visible al carrer Baixada del Molí
La fumareda visible al carrer Baixada del Molí

Mentre s’arribava, des de dins l’Estadi s’ha posat en marxa el sistema de rec per intentar evitar que el foc encara afectés més espai del camp. De fet, i segons ha explicat la ministra d’Esports, Sílvia Riva, han estat operaris de la mateixa instal·lació que han pogut controlar la situació i apagar les flames, fins i tot abans de l’arribada dels bombers, que posteriorment han completat les tasques d’extinció.

El sinistre ha afectat una part de la gespa de l’estadi, la major part de la qual fora del terreny de joc. Més greus han estat els danys causats en el material de Mediapro, la productora que, justament, estava fent tots els preparatius com a encarregada de distribuir el senyal del partit. El material perdut seria considerable.

Tant Riva com el president de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), Félix Álvarez, ha volgut destacar el fet que no s’ha de lamentar cap dany personal. Ara, efectius de la policia científica es troben a l’Estadi Nacional per intentar confirmar quines han estat les causes que han provocat l’ensurt.

 

-seguirà ampliació-

 

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending