El comú d’Encamp demanarà una fiança de 20.000 euros pels autors de les pintades

La corporació es personarà en la causa, que segurament es resoldrà via ordenança penal, i vol assegurar que els dos detinguts assumeixin els importants costos que suposarà l’acte vandàlic

Un operari comunal neteja les pintades en un dels elements del mobiliari urbà de la plaça dels Arínsols.
Un operari comunal neteja les pintades en un dels elements del mobiliari urbà de la plaça dels Arínsols. Gabriel Pérez

omés en desperfectes causats en espais públics titularitat del comú d’Encamp, la factura de les pintades fetes la matinada de dissabte a diumenge presumptament per dos joves turistes madrilenys pujaria a més de 18.000 euros. Hi ha encara alguns danys per quantificar. Però és que les pintades van afectar diversos indrets de la parròquia. Des de la corporació s’ha presentat una querella i es reclamarà a la justícia que se’ls imposi una fiança de 20.000 per garantir la cobertura dels costos ocasionats.

Els tres joves haurien sortit a passejar de matinada i per passar l’estona, suposadament dos d’ells, haurien anat fent com una mena de signatures en diversos espais de la via pública, des de rètols a marquesines passant per façanes, bancs… De pintades n’hi ha moltes. Els nois, de 18 i 19 anys els dos detinguts, anaven equipats amb esprais que suposadament ja haurien dut des de Madrid. En principi, segons les fonts consultades, no van actuar sota els efectes de l’alcohol. Ho van fer com a diversió, sense donar-hi més tombs.

Els dos detinguts passaran aquest migdia a disposició judicial després d’haver fet nit a les cel·les del despatx central de la policia. Haurien fet les pintades mentre el tercer els acompanyava i mirava l’acció, sense més, segons les fonts. De fet, malgrat que va ser identificat i controlat, en desmarcar-se dels fets i els altres admetre que no havia realitzat cap de les pintades, no va ser formalment detingut. Se li va prendre declaració i se’l va deixar marxar.

Una pintada al costat del castell infantil de l'avinguda Joan Martí.

Relacionat

Detinguts dos turistes espanyols per les pintades a Encamp

Els tres nois van ser controlats sobre les tres de la tarda d’aquest diumenge a Encamp després que els agents de circulació, que havien visionat càmeres de videovigilància que hi ha pels carrers de la parròquia, els identifiquessin. Van alertar la policia i dues patrulles es van dirigir cap al lloc requerit per practicar les detencions. Com s’ha dit, malgrat que tots tres van ser traslladats cap a dependències policials, només es van detenir els dos que van reconèixer haver pintat.

El comú ha fet arribar a la Batllia un acurat estudi de quin pot ser el cost de les reparacions i vol assegurar que els dos joves responsables assumiran les despeses

Aquest mateix matí operaris del comú d’Encamp ja han començat a netejar alguns dels espais embrutats per la improvisada pintura de matinada. En alguns dels elements de mobiliari i embelliment de la mateixa plaça dels Arínsols, ja s’havien pràcticament eliminat les pintades amb què ahir al matí es va llevar la parròquia.

Segons han explicat fonts comunals, els danys seran quantiosos. I és que, si bé les parets sí que es poden netejar sense problemes, més complicat, per no dir impossible, és solucionar les pintades dels bancs de fusta, molts d’ells instal·lats no fa ni un any, en el marc de la reforma de les avingudes Joan Martí i François Mitterrand. En ser de fusta, no se’ls pot aplicar els mateixos productes, ja que s farien mal bé. I, per tant, toca canviar-los totalment, igual que els de les parades de bus.

Des de la corporació estimen que això suposa uns 600 euros per cada metre de banc. Amb la querella presentada davant la Batllia, s’ha fet arribar un acurat estudi del cost dels desperfectes. I és que el comú es presentarà a la causa, que en teoria s’hauria de dilucidar mitjançant una ordenança penal (un judici ràpid) i el que es demanarà és que si se’ls deixa en llibertat, als dos joves se’ls imposi una fiança de 20.000 euros que garanteixi que faran front als desperfectes. En cas que no la poguessin afrontar, es proposa que se’ls embargui el vehicle amb el qual van arribar al país.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending