Detinguts dos turistes espanyols per les pintades a Encamp

Les imatges de les càmeres de seguretat han permès identificar els autors dels actes vandàlics, uns joves que es trobaven allotjats a un hotel del poble

Una pintada al costat del castell infantil de l'avinguda Joan Martí.
Una pintada al costat del castell infantil de l'avinguda Joan Martí. COMÚ D'ENCAMP

La policia ha detingut a primera hora d’aquesta tarda dos joves no residents -i hi ha un tercer identificat tot i que s’ha desmarcat dels fets- com a presumptes autors de l’onada de pintades sobre mobiliari urbà o parets d’edificis particulars que han aparegut aquest matí a Encamp. La identificació dels sospitosos s’ha pogut realitzar gràcies a les imatges de les càmeres de seguretat i a la tasca realitzada per agents del servei de circulació. Des del comú ja s’ha deixat clar que la intenció és reclamar-los les despeses provocades per la bretolada.

Les pintades -senzilles i sense cap valor artístic, com s’ha volgut deixar clar des del comú-, s’han fet al llarg de la matinada a diferents punts del poble, com bancs de l’avinguda Joan Martí, parets de la plaça dels Arínsols o fins i tot edificis particulars de la zona més cèntrica de la localitat. S’han fet amb esprais de color negre i blau.

Des del comú s’ha deixat clar que es faran totes les accions pertinents perquè els detinguts hagin de pagar de les seves butxaques el cost de la neteja i de la reparació dels danys ocasionats

Un cop detectades, s’ha començat a revisar les gravacions de les càmeres de vigilància de la zona on s’han produït les pintades. I les imatges han permès identificar els tres presumptes autors. Posteriorment, s’ha passat la informació a la policia i poc abans de les tres de la tarda s’ha produït la detenció.

Es tracta de tres joves d’origen madrileny. Tot i les restriccions de mobilitat, es trobaven allotjats en un hotel del poble. Cal recordar que Madrid és de les poques comunitats espanyoles que no té un confinament perimetral i, per tant, els seus residents sí que poden sortir de la regió. Els dos detinguts tindrien 18 i 19 anys respectivament, segons ha pogut saber Altaveu.  

Els dos detinguts han estat traslladats a les dependències de la policia a l’espera de ser posats a disposició judicial. El que està clar és que, des del comú, es vol ser molt dur amb ells. Des de la corporació ja s’ha avisat pel matí, abans de la detenció que la voluntat és “emprendre les accions policials i judicials perquè facin front a les despeses de les pintades i el cost de reposició de tots els desperfectes”. Al mateix temps, s’havia lamentat que “això no és expressió artística” sinó “incivisme”, que “provoca una despesa innecessària, un esforç als equips comunals per netejar i repintar i una molèstia als veïns”.

La cònsol major d'Encamp, Laura Mas, ha estat contundent a l’hora d’afirmar que “no permetrem que l'incivisme quedi impune a la nostra parròquia”. Per això, ha explicat que “des de primera hora ens hem posat a treballar per reparar els danys i dilluns s'iniciarà la neteja” al mateix tempsque es treballa per “identificar els incívics perquè paguin els desperfectes”.

Comentaris (15)

Trending