‘Delinqüent habitual’ es dedica a robar rotlles de tub de coure com a ‘modus vivendi’

La policia deté després de mesos de recerca un veí de Sant Julià reincident per múltiples causes que hauria sostret en diverses ocasions i en almenys dues naus industrials diferents un material que actualment és molt preuat

Rotlles de tub de coure apilats en una nau.
Rotlles de tub de coure apilats en una nau. ARXIU

Durant un temps -fins que suposadament va ser conscient que havia estat identificat- va convertir el furt de coure en el seu ‘modus vivendi’. Aquest dilluns se li va acabar l’aventura. De fet, formalment ha estat diversos mesos en recerca i captura. És un veí de Sant Julià que es podria arribar a considerar delinqüent habitual o, com a mínim, un multireincident en múltiples delictes. L’últim, el que li ha valgut la detenció les darreres hores, per accedir en almenys dos naus industrials o establiments de materials afins al sector de la construcció i sostreure’n rotlles de tub de coure.

No se sap el motiu pel qual no se l’ha arrestat abans -no està clar si havia marxat una temporada del país- i tampoc no han transcendit detalls de com s’hauria procedit a la detenció d’aquest home que una de les anteriors ‘malifetes’ que va cometre va ser ‘encastar-se’ contra un bar lauredià i de tant begut com anava quedar-se allà mateix adormit després de trencar algun vidre del local i haver llançat algunes cadires.

En tot cas, els fets que l’han portat ara a la detenció es van donar fa alguns mesos. I es van començar investigar arran de les denúncies que haurien presentat els locals afectats. Periòdicament els desapareixien alguns rotlles de tub de coure. S’usen, per exemple, en instal·lacions refrigeradores i és un material que ja des d’abans de l'increment de preus de les matèries primeres en general i en les de la construcció en particular s’havia revaloritzat molt. Moltíssim.

Com que no se’l va poder detenir in fraganti i una vegada comprovat que el muntant econòmic començava a ser important, es va notificar el fet a la Batllia, que va autoritzar l’arrest de l’home. I es va dictar una ordre de recerca que ha fet el seu efecte les darreres hores

En coincidir diverses queixes en forma de denúncia dels establiments, es va intentar establir connexions. I no va costar arribar, aparentment, a l’autor de les sostraccions, que haurien sumat diversos rotllos i més de sis mil euros de preu de cost, segons algunes fonts. Es van dur a terme les indagacions pertinents i a través d’algunes gravacions que es van recuperar es va poder arribar a la conclusió de qui era l’autor del furt de mercaderia. Es colava a les naus -en almenys els dos casos que ha pogut corroborar l’Altaveu, els dos a la parròquia d’Andorra la Vella- agafava un, dos rotlles, i tocava el pirandó.

I així diverses vegades sense que les fonts consultades hagin pogut establir quantes. Com que no se’l va poder detenir in fraganti i una vegada comprovat que el muntant econòmic començava a ser important, es va notificar el fet a la Batllia, que va autoritzar l’arrest de l’home. Però inicialment no se’l va trobar. I d’això en fa uns quants mesos i des de llavors no es van donar -que hagin transcendit- nous furts d’aquesta mena. Sia com vulgui, l’ordre d’arrest ha fet efecte aquest dilluns.

Com s’ha dit, el detingut té nombroses antecedents, alguns d’ells lligats al consum d’alcohol i d’estupefaents. D’altres ja tenen a veure amb delictes contra el patrimoni o, també, episodis de violències, en aquest cas, diversos en l’àmbit domèstic. Malauradament, sumarà ara un nou element al seu expedient delictiu. Al seu full de serveis contra la societat.

Comentaris (5)

Trending