El cotxe del xoc d’Ordino va picar primer contra la vorada dreta abans de topar contra el motorista

Aquest matí s’han fet les proves forenses al malaurat ‘motord’ holandès de 65 anys, que encara no se sap quan serà repatriat cap al seu país d’origen

Una imatge del vehicle amb la repercussió de l'impacte.
Una imatge del vehicle amb la repercussió de l'impacte.

Les proves pericials hauran de confirmar el que semblaria un cúmul d’infortunis que haurien facilitat el malaurat xoc que va acabar amb la vida, dissabte al vespre, d’un ‘motard’ holandès de 65 anys. El cotxe causant de l’accident, que havia passat la ITV pocs dies abans del sinistre, va picar primer contra la vorada dreta, la del lateral que li quedava més a prop, abans d’estampar-se contra la Ducati pilotada pel turista que acabaria perdent la vida.

A mida que han anat passant les hores, i després que la Batllia decretés l’alliberament provisional del jove conductor implicat en el sinistre mortal i detingut inicialment acusat d’un homicidi per imprudència, hauria quedat clar que el Fiat Panda que va col·lidir contra la moto no va envair el carril contrari d’entrada. Amb la carretera molla i una velocitat que probablement estava lleugerament per sobre del límit permès -els informes policials i pericials hauran d’establir a quant podria circular el vehicle-, el conductor de 20 anys va fer un gir no prou bo i va impactar, suposadament, contra la barana protectora dels vianants del lateral dret circulant en direcció al centre del país.

Una imatge nocturna de la façana principal de la Seu de la Justícia.

Relacionat

Retirada de permís i llibertat per al jove conductor causant del xoc mortal d’Ordino

Arran d’aquell primer impacte, el cotxe hauria sortit disparat de tal mode que segons que s’hauria apuntat -i sempre a falta que els peritatges ho confirmin- hauria acabat plantant-se en el carril per on circulava la moto, tot envestint-la i enviant-la cap al lateral dret en el sentit ascendent. Moto i motorista van impactar també contra la barana protectora d’aquell cantó.

En tot cas, la instrucció de l’accident haurà d’anar aclarint la situació. El conductor està en llibertat provisional i amb el permís de conduir. Els veïns de la zona fa temps que reclamen que s’adoptin mesures de control de velocitat entre la rotonda que hi ha just a la sortida del nucli urbà d’Ordino i el punt rodó de Sornàs. El semàfor d’advertiment de velocitat actual -que ja va ser instal·lat per les queixes- no consideren els veïns que sigui efectiu per aconseguir una reducció real de la marxa d’alguns conductors.

Mentrestant, aquest matí de dilluns s’han fet les pertinents proves forenses al malaurat motorista per tal de concretar legalment la causa de la mort de l’home, que estava allotjat juntament amb altres companys ‘motards’ en un aparthotel d’Arans. Hores d’ara, segons les fonts consultades, encara no se sap quan podrà ser repatriat cap al seu país d’origen.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending