Conduir amb quatre cops més d’alcohol del màxim permès i el fill menor al costat

Els agents de circulació d’Ordino aturen un vehicle per les sospites d’embriaguesa del conductor, la policia corrobora la infracció i el deté i la Batllia l’envia a la presó

Una imatge d'arxiu de la zona on s'hauria controlat el vehicle, a Ordino.
Una imatge d'arxiu de la zona on s'hauria controlat el vehicle, a Ordino. ARXIU

Un veí d’Arinsal d’una cinquantena d’anys roman ingressat des d’aquest dijous al centre penitenciari després que el dia abans se l’hagués de detenir per conduir sota la influència de l’alcohol. Podria ser un dels tants arrestos per alcoholèmia positiva si no fos perquè l’home multiplicava per quatre el màxim d’alcohol permès per no cometre una infracció penal. I perquè conduïa amb el seu fill menor al costat just a la sortida d’escola.

Els fets van passar dimecres a quarts de sis de la tarda en un carrer d’Ordino. Una dotació d’agents de circulació comunals van observar que el conductor d’un vehicle Peugeot no acabava d’anar com tocaria i davant la sospita -que les evidències ja semblaven confirmar-los- que l’home, d’una cinquantena d’anys, conduïa sota embriagat, van decidir aturar-lo i advertir la policia, segons les fonts comunals consultades.

L’etilòmetre, després de la bufera del controlat, hauria superat un registre de 3,30 grams d’alcoholo per litre de sang. Més de quatre vegades més del 0,8 que és el límit entre la multa i la detenció

Fins a Ordino es va desplaçar un equip de la policia equipat a l’acoholimetre. Les sensacions, l’aspecte, el comportament, tot plegat feia pressuposar el que l’etilòmetre va acabar indicant. Hi havia una alcoholèmia positiva. I no pas per poc. L’aparell, després de la bufera del controlat, hauria superat un registre de 3,30 grams d’alcoholo per litre de sang. Més de quatre vegades més del 0,8 que és el límit entre la multa i la detenció. Per tant, l’home va quedar arrestat.

Es dóna el cas que en el mateix vehicle hi viatjava un fill de l’home, de deu anys. La situació, la circumstància, hauria estat un fet a tenir en compte pels responsables judicials que el van rebre una vegada la policia va haver completat el pertinent dossier. Entre una cosa i l’altra, i el fet que l’home fa temps que pateix una alcoholèmia aparentment severa, se’l va enviar a la presó. La discussió és si aquell és el millor lloc perquè l’home es refaci. Però això són, ara per ara, figues d’un altre paner.

Comentaris (2)

Trending