Sis detinguts en una operació per ‘posar ordre’ al contraban al Pas de la Casa

Els arrestats són cinc homes que carregaven diversos paquets de tabac al tomb de la passada mitjanit pel centre de la localitat fronterera encampadana

Actuació policial aquesta passada mitjanit al Pas de la Casa.
Actuació policial aquesta passada mitjanit al Pas de la Casa.

Sis ‘fardellistes’ -cinc voltant la trentena i un sisè que ha assegurat ser menor- han estat detinguts aquesta passada matinada al bell mig del Pas de la Casa en una actuació policial que ha deixat imatges amb reminiscència de gran operació delictiva. Es tracta de posar ordre al suposat tràfic il·lícit de tabac. Els cinc arrestats, que en el moment de ser enxampats carretejaven diversos paquets de tabac en alguns farcells, són tots no residents. De fet, formarien part de grups que distribueixen tabac al sud de França.

L’epicentre de l’operatiu, al tomb de la mitjanit, s’hauria donat al carrer Estret de la localitat fronterera encampadana. Tot i l’espectacularitat de l’actuació, no n’han transcendit grans detalls. El que sí que és clar és que no hi ha cap comerciant detingut i que el tabac que portaven a sobre estaria valorat en uns 12.000 euros. Els botiguers formalment se cenyeixen estrictament al que fixa la normativa. Una altra cosa seria, segons les fonts, la manera de fer, amb acumulació de cartrons, que puguin fer els ‘fardellistes’, que probablement passaran a disposició judicial les properes hores i a no ser que es detecti que algun d’ells es reincident, en principi seran expulsats normalment set anys del Principat. Jurídicament estan acusats d’un delicte contra l’ordre socioeconòmic.

Les fonts consultades han assegurat que s’és conscient de la situació complexa actual. Però també han reconegut que s’ha de ser molt curós per les exigències de les autoritats franceses, que en funció dels esdeveniments poden decidir tancar les fronteres. El que és clar és que es volen evitar certes imatges de suposat abús indiscriminat. I més encara al centre de la població. Tot i que aquest cop ha estat a altes hores de la nit, no sempre és així. I de vegades es posa en risc la ciutadania per les corredisses que hi ha.

Cert és, també, que des que es va imposar la necessitat de disposar d’una prova diagnòstica negativa per entrar a França, l’activitat comercial al Pas va baixar en picat pel tancament de molts establiments i això fet que el moviment ciutadà a la població encampadana sigui molt excepcional.

Comentaris (1)

Trending