Cinc anys de presó per un tràfic d'angules a través d'Andorra

Tres xinesos les passaven des de França a Espanya i van ser detinguts en un control entre Acs i Mérens

Algunes de les bosses de transport de les angules.
Algunes de les bosses de transport de les angules. GENDARMERIE ARIÈGE

El tribunal de Bordeus ha condemnat a cinc anys de presó a tres xinesos per tràfic d'angules, una espècie protegida i molt valorada en el mercat asiàtic o un quilo es cotitza a 1.000 euros. Els homes va ser detinguts en un control de carretera a l'Arieja quan es dirigien a Andorra. El fiscal va afirmar, durant el procés, que és un tràfic més rendible que el de les drogues

La pesca d'angules està reglamentada i els detinguts en portaven 50 quilos al maleter del cotxe. El transport es feia en una bosses especials amb bombes d'oxígen. Passaven de França a Espanya per Andorra fins que van ser detinguts entre Acs i Mérens i formaven part d'una xarxa internacional amb contactes a diversos països.

El fet que les angules no es puguin reproduit en captivitat i la demanda des d'Àsia ha fet augmentar el seu preu. La seva exportació està prohibida a la Unió Europea. Diverses associacions de defensa de la fauna es van presentar d'acusació particular al judici com Sustainable Eel Group o Sustainable Eel Group.

Els detinguts les pescaven a la costa atlàntica francesa. L'any 2019 ja es va jutjar al mateix tribunal de Burdeus un cas semblant tot i que en aquella ocasió només va ser acusat un pescador.

w700 angules
Les angules es cotitzen a 1.000 euros el quilo a Àsia

 

Etiquetes

Comentaris

Trending