Cau en un camp a l’altura de la Borda Sabaté el camió grua que s’emportava el ‘cotxe perseguit’

El conductor del vehicle tècnic ha resultat ferit però era conscient en el moment de ser rescatat pels veïns després de perdre el control, sortir de la carretera CG-1 i saltar un terraplenat

El camió grua i el cotxe accidentats.
El camió grua i el cotxe accidentats.

Hi ha cotxes que estan maleïts. És el cas del Peugeot 2008 matriculat a Espanya que dilluns passat va creuar el país de punta a punta, del riu Runer a Envalira, perseguit per la policia. Aquesta tarda, quan un camió grua se l’enduia, el conductor del vehicle tècnic que el carregava ha perdut el control de l’automòbil i ha caigut daltabaix del mur de protecció que marca el límit de la carretera general i ha anat a parar en un camp entre el Punt de Trobada i la Borda Sabaté (just al punt quilomètric 9,8 de la carretera general CG-1).

En principi, quan ha estat rescatat -hi hi ha acudit una camió grua dels bombers i també diferents cotxes de policia i dels agents de circulació de Sant Julià-, el conductor, un home resident de 29 anys, es trobava conscient. Això sí, estava ferit i ha estat traslladat a l'hospital perquè se li fessin les proves preceptives tot i que no semblava que hagués de presentar especial gravetat. No està clar què ha passat i com ha pogut acabat caient al camp de conreu. L’accident ha passat pocs minuts abans de les 2 de la tarda, enmig d’una persistent pluja que fa hores que va caient. La calçada, per tant, era molla.

cotxe accidentat
Vista general d'on ha ocorregut l'accident. | Bru Noya

El mur pot fer ben bé set o vuit metres d’altura. El camió grua, d’una empresa andorrana especialitzada en aquest sector, ha trencat la tanca metàl·lica i ha saltat daltabaix del mur amb el cotxe de color bordeus carregat. L’accident ha revelat que el turisme que va ser perseguit dilluns des de la frontera del riu Runer fins al túnel d’Envalira, on va ser interceptat després de llançar-li unes punxes metàl·liques, és un vehicle de cortesia d’un concessionari Peugeot de les Franqueses del Vallès, entre Terrassa i Granollers.

Al Peugeot, que dilluns va acabar amb els pneumàtics davanters rebentats, se li van bescanviar les rodes del davant per les del darrera i a la inversa. El turisme ha sofert força danys materials. Però encara més importants són els danys que ha patit el camió grua (camió plataforma Man TGL), que de ben segur, segons fonts coneixedores de l'estat que presentava aquest vehicle tècnic haurà de ser retirat de la circulació i declarat sinistre total. El conductor d'aquest darrer vehicle hauria assegurat just abans de ser traslladat a l'hospital que no recordava res del que havia passat.

El cotxe un cop neutralitzat en les immediacions del túnel d'Envalira.

Relacionat

El conductor perseguit de Sant Julià a Envalira estava sotmès a tractament mèdic a Terrassa

Comentaris (2)

Trending