La campanya de controls d’alcoholèmia incrementa els detinguts per conduir beguts

La setmana passada, la policia va interceptar fins a 17 persones al volant amb taxes penals, de les quals deu van ser localitzades en les proves realitzades en el marc de la iniciativa que s’allargarà fins al 8 d’agost

Un control d'alcoholèmia.
Un control d'alcoholèmia. ARXIU

La campanya específica de controls impulsada pel cos de policia per detectar conductors que circulen sota els efectes d’alcohol o drogues està impulsant a l’alça el nombre de detinguts per donar positius penals. Al llarg de la setmana passada, es van acabar denunciant fins a 17 persones per agafar el cotxe o algun altre vehicle begudes. D’aquestes, deu van ser localitzades en el marc d’aquestes proves específiques.

Així es desprèn de les detencions efectuades pel cos d’ordre entre el 12 i el 18 de juliol. Una setmana que, tot s’ha de dir, ha estat relativament tranquil·la. Dels 18 detinguts, 17 ho van ser per delictes contra la seguretat en el trànsit vinculats, principalment, a la conducció sota els efectes de l’alcohol. En deu dels casos van ser detectats en el marc dels controls específicament desplegats per aquesta campanya, iniciada el dia 5 i que s’allargarà fins al 8 d’agost.

En tots aquests casos, les persones que van set sotmeses a l’alcoholímetre van donar un resultat superior als 0,8 grams per litre de sang que marca el positiu penal. El cas més greu es va donar la nit de dissabte, quan un turista va ser controlat amb una taxa d’1,87.

A banda d’aquestes deu detencions, set persones més van ser detingudes per fets similars, tot i que ja fora de la campanya. En quatre dels casos, se’ls va fer la prova després de veure’s involucrats en accidents amb danys materials. En una cinquena intervenció, el sinistre també havia provocat ferits. Per últim, dues persones més van ser localitzades en el marc de controls rutinaris.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending