Els Bombers han intervingut aquest estiu en sis incendis de vegetació

Cinc han tingut lloc entre els mesos de juny i juliol, coincidint amb les dues onades de calor que hi ha hagut i la causa més habitual ha estat l'impacte d'un llamp

Comentaris

Un bomber en un simulacre d'incendi forestal.
Un bomber en un simulacre d'incendi forestal. BOMBERS

Els  Bombers han efectuat sis intervencions d’incendi de vegetació destacades durant aquest estiu. Els departaments de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvaments i de Protecció Civil i Gestió d’Emergències han fet públics els resultats de la campanya d’estiu d’incendis forestals. Una temporada que suma 84 dies i que s’ha allargat enguany des del 18 de juny fins al 9 de setembre.

De les sis intervencions, cinc han tingut lloc entre els mesos de juny i juliol, coincidint amb les dues onades de calor que hi ha hagut. Pel que fa a les causes, quatre incendis van ser originats per l’impacte d’un llamp –a la cresta d’Aixàs; al Bony de la Pica; a Soldeu; i a Encodina–. Dels dos restants, un va tenir com a causa d’inici elements pirotècnics que van afectar uns 600 m2 de vegetació arbustiva –també a Soldeu– i el darrer, els treballs de manteniment en una via –a la zona dels Plans–, que van cremar uns 700 m2.

Bosc d'Andorra

Relacionat

És possible un gran incendi a Andorra?

Pel que fa als diferents avisos meteorològics emesos durant aquest període de temps, el Servei Meteorològic Nacional n’ha activat 12 per a temperatures altes –nou avisos taronja i tres de grocs– que han donar peu a l’activació de prealertes per part de Protecció Civil amb la corresponent difusió de consells i missatges de sensibilització, així com l’aplicació de restriccions en l’ús de certs equipaments per part de les administracions.

En relació als butlletins de perill d’incendis forestals, hi ha hagut 13 dies amb perill molt alt al sud del país, i nou al centre. No hi ha hagut cap jornada amb perill d’incendi extrem.La bona coordinació entre tots els actors així com la responsabilitat i bones conductes de la població han permès tancar el període d’estiu amb un balanç positiu.

Etiquetes

Comentaris

Trending