Autoritzen la incineració d’un veí del Pas que portava un any ‘oblidat’ al congelador fúnebre

Patrick Borvon va morir al seu domicili i els bombers el van portar a la morgue; ningú o pràcticament ningú hi va parar compte i pel mig la forense que atenia el cas va plegar

Comentaris

Una imatge del tanatori on s'han fet les pràctiques forenses.
Una imatge del tanatori on s'han fet les pràctiques forenses. Toni Solanelles

En xifres rodones, setmana amunt setmana avall, portava un any al congelador mortuori. Patrick André Borvon va ser trobat mort al seu domicili, al Pas de la Casa, i van ser els bombers els encarregats de traslladar-lo, com en tantes altres ocasions, al dipòsit de cadàvers. I allí va quedar mig oblidat. Un per l’altre, la casa sense escombrar, fa la dita castellana. Ningú no se’n va preocupar. Ningú va reclamar el cos.

Pel mig del procés legal, la forense a qui inicialment li va tocar el cas -realitzar l’autòpsia i aquestes coses- va deixar el Principat i l’oblit encara va ser major. Després dels dies preceptius, el cos d’aquest home, que havia treballat en un que altre local de restauració del Pas i que poca preocupació burocràtica mantenia atès que ja al 2018 el comú d’Encamp el volia eliminar del cens en no saber res d’ell, va passar al congelador. I allí s’ha estat fins ara. Sortosament, l’únic difunt que estava -o està encara, vaja- en aquestes circumstàncies.

WhatsApp Image 2022 06 01 at 9.12.36 AM (1)
Patrick Borvon.

L’octubre passat la Batllia ja va publicar l’edicte corresponent per tal que si apareixien familiars o persones que tinguessin alguna vinculació legal amb Borvon acudissin a recollir les pertinences que va deixar l’home en la seva defunció. Res de res. Com que ningú es fa càrrec d’aquest veí que va ser del Pas de la Casa, finalment el ministre d’Interior i Justícia, seguint els preceptes corresponents, n’ha autoritzat la incineració.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending