Arrest domiciliari per al metge de l’atropellament mortal previ dipòsit de 150.000 euros de fiança

El Tribunal de Corts considera que amb control monitoritzat no hi ha risc de fuga i que tampoc hi ha perill que es destrueixi cap prova perquè la investigació del succés que va tenir lloc l’agost passat ja està gairebé acabada

Sanitaris i ciutadans atenent la víctima de l'atropellament.
Sanitaris i ciutadans atenent la víctima de l'atropellament.

El metge espanyol d’origen iranià acusat de ser l’autor de l’atropellament mortal que hi va haver l’agost passat a l’avinguda Tarragona sortirà els propers dies del centre penitenciari per quedar en arrest amb control monitoritzat al domicili que té a Soldeu. Abans haurà de satisfer en dipòsit una fiança de 150.000 euros. Quan aquest pas es completi, podrà deixar la Comella en espera que s’acabi de completar la instrucció i, amb posterioritat, se celebri el judici.

La clau de volta de tot plegat, a nivell de la investigació i resolució del cas, és si l’atropellament i, en conseqüència, l’homicidi, va ser involuntari i per imprudència o sí, com manté la família de la víctima, hi va haver intencionalitat i, per tant, l’homicidi és culpós, situació que penalment té una gran rellevància, més encara en matèria de condemna. Els fets van succeir la nit del 21 al 22 d’agost passat i s’hi van veure involucrats un xofer argentí de 50 anys que anava amb el seu vehicle privat amb la dona i la filla al McAuto, i que acabaria resultant mort, i el metge i ara processat, de 62 anys, establert a Espanya i amb una segona residència al Principat.

Després de cinc mesos i mig d’empresonament provisional, el Tribunal de Corts ha decidit reformar la situació processal de l’home i modificar la presó condicional per un arrest domiciliari a Andorra subjecte al pagament previ d’una fiança de 150.000 euros. L'esmentat organisme jurisdiccional a considera amb amb el control monitoritzat no hi ha risc de fuga i alhora remarca que tampoc hi ha perill de destrucció de proves atès que la investigació ja està en una fase molt avançada. De fet, segons les fonts, l’únic que quedaria seria una reconstrucció dels fets que han sol·licitat la mare i les germanes del difunt, que exerceixen una de les dues acusacions particulars que finalment hi ha en el cas. L’altra l’exerceix la vídua, en la doble condició de parella del mort i en nom de la filla menor que tenien en comú.

En principi, segons les fonts, en el moment que es pugui fer efectiu el dipòsit dels 150.000 euros en qualitat de fiança, s’hauria d’autoritzar la sortida del metge del centre penitenciari. Com a mostra de bona voluntat, poc després del luctuós succés, el processat ja va dipositar a mode d’avenç de la responsabilitat civil, de la compensació als familiars del difunt, 25.000 euros.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending