Una exparella del pare va anar de Montauban a Portugal per endur-se el menor reaparegut d’Encamp

La policia judicial de Chaves ha seguit el rastre de l'adolescent, de 14 anys, fins a la ciutat francesa, on el noi havia viscut amb el progenitor i on va acceptar tornar amb la seva coneguda

Una imatge de Montauban i el menor Igor Dias al costat.
Una imatge de Montauban i el menor Igor Dias al costat. ARXIU

Una exparella del pare del noi nascut a Encamp que durant uns dies estava formalment desaparegut va anar de Montauban fins a Chaves, al nord de Portugal, en cotxe per recollir el menor i portar-lo a la ciutat francesa novament. L’adolescent, de 14 anys, ha estat localitzat en el domicili de l’esmentada dona, que en altres èpoques havia conviscut amb el progenitor del noi, que fins al desembre passat també havia viscut a Montauban.

L’adolescent nascut a Encamp i que des del desembre passat vivia a Chaves amb la seva àvia paterna ha estat trobat formalment aquest diumenge després de més de deu dies desaparegut. La policia judicial de Chaves ha seguit el rastre d’Igor Dias Magalhaes, de 14 anys, fins a la ciutat francesa de Montauban. Més enllà d’assegurar que el menor està bé i que els seus pares s’han desplaçat fins a la vila on han aparegut per recollir-lo, la policia no ha donat cap més detall.

La dona, que també havia residit al Principat i havia conviscut amb el progenitor a la ciutat francesa, que havia deixat recentment, hauria convençut el menor via xarxes socials perquè tornés amb ella

El noi, fill d’una parella separada, vivia des del desembre amb la seva àvia a Chaves. Va néixer al Principat i fa un lustre aproximadament va marxar amb el seu pare a Montauban. El 19 de juliol al matí va sortir del domicili de la padrina per, suposadament, anar a jugar a futbol amb els amics. Però mai més se’n va tenir cap notícia. El cas es va denunciar a la policia de Chaves que ho va passar a la seva àrea judicial. Les pesquises policials van conduir des de molt aviat cap a Montauban. La investigació, però, es va dur molt discretament i ni tan sols es van facilitar dades a la família perquè no s’entorpís en els treballs de recerca.

Finalment, des dels mateixos responsables policials portuguesos, s’ha facilitat una sintètica nota en què es diu que “la policia judicial, a través del departament d'investigació criminal de Vila Real, després de realitzar nombroses investigacions i amb la col·laboració de les autoritats policials franceses, va procedir a localitzar” Igor Dias a la ciutat de Montauban, a França. Segons que ha pogut saber l’Altaveu, la dona, que també havia viscut amb anterioritat al Principat i amb qui havia conviscut el seu pare almenys a la ciutat francesa, va contactar amb el menor a través de les xarxes socials.

A poc a poc es va anar guanyant més si calia la confiança d’Igor fins, suposadament, convèncer-lo que anés amb ella cap a Montauban. En tot cas, no hi ha cap indici per pensar que el noi va marxar forçat cap a la ciutat francesa. Sí que hi ha constància que la dona, el 19 de juliol, hauria arribat a Chaves procedent de Montauban i haurien tornat cap allà. I en el domicili de la dona s’hauria localitzat l’adolescent. Des del juny, el pare del menor també s’havia traslladat a Chaves per establir-s’hi amb el seu fill i els seus pares.

Una de les imatges de l'adolescent que s'han difós.

Relacionat

La policia busca a Portugal un adolescent originari d’Andorra que ha desaparegut

La família del menor ha confirmat l’aparició del noi i ha demanat respecte per a tota la família, ja que estan rebent diversos atacs i insults del tot gratuïts i sense cap mena de sentit. Han reconegut que l’adolescent està bé, que no ha sofert cap dany, i que esperen que tot plegat retorni ben aviat a la normalitat. Tot plegat sense descartar la possibilitat d'endegar accions contra la dona que se'l va endur, perquè encara que ho va fer amb el consentiment del noi, aquest no es pot oblidar que és menor.

Comentaris

Trending