Un any de presó ferma per l’agressió amb una barra de ferro al bell mig de Sant Julià

El condemnat, un home resident de 26 anys en el moment dels fets, haurà d’abandonar el Principat una vegada compleixi la pena imposada

L'ambulància al lloc dels fets.
L'ambulància al lloc dels fets. Altaveu

L’home que el 2 de maig de l’any passat, un diumenge, va colpejar sense solta ni volta aparent un veí de Sant Julià de 53 anys que caminava per l’avinguda Verge de Canòlich a l’altura de l’accés a l’aparcament de Camp de Perot ha estat condemnat a un any de presó ferma. L’home, que tenia 26 anys en el moment dels fets i que és del mateix entorn laboral que la víctima, està empresonat des de tres dies, una vegada es va entregar a la policia.

El cas s’hauria tancat judicialment aquesta setmana a través d’una ordenança penal. I el jove, que hauria causat lesions molt més greus de les que va sofrir l’home si la barra no li hagués mig relliscat de les mans, haurà de marxar del país, on residia, una vegada compleixi la pena de presó imposada. La resolució judicial incorpora una expulsió del Principat i una elevada indemnització, que no ha transcendit, pels danys causats a la víctima, que més enllà de les ferides pròpiament dites li han comportat unes seqüeles de les quals encara se’n ressent. L'agressor va anar directa contra la víctima per motius que no han acabat mai de transcendir.

Una imatge de l'exterior del centre penitenciari.

Relacionat

Ingressa a la presó l’home acusat de ser l’autor material de l’agressió a Sant Julià

El cas va generar una forta estupefacció. L’autor de l’agressió hauria arribat fins a les proximitats d’on hi va haver l’incident acompanyat per un altre home que conduïa un vehicle i que inicialment va ser també detingut però posteriorment se’l va alliberar. El cop, sec, amb la barra de ferro el va proferir el condemnat sense que la víctima tingués temps a dir res ni menys encara defensar-se. Tot i la brutalitat dels fets, la víctima va estar literalment de sort, per molt que soni malament.

Dos dels primers agents que han arribat al lloc dels fets demanen detalls a alguns dels veïns que han vist l'agressió o han arribat a l'indret poc després.

Relacionat

La policia investiga l’entorn laboral de l’home agredit a Sant Julià

Segons diverses fonts, el ferit i algun altre familiar seu hauria assenyalat obertament en algunes denúncies una tercera persona. Però no es té gens clar que la policia o la Batllia estiguin investigant aquesta situació. El fet que s’hagi tancat l’agressió amb l’OP de l’autor -que inicialment va negar l’autoria dels cops una vegada es va presentar per voluntat pròpia al despatx central de la policia- fa dubtar que s’estigui indagant sobre si hi va haver qui realment va induir l’agressió. Els darrers anys s’han produït tres o quatre fets al tomb del sector de la construcció, amb agressions o un incendi provocat en un seguit de vehicles d’una empresa, en les instal·lacions d’aquesta, a Escàs, que han encès l’alarma i han fet mal pensar. Molt.

Comentaris (1)

Trending