Allau de denúncies per estafes amb targetes de crèdit després de xuclar dades bancàries

En les darreres hores, com a mínim una dotzena de persones, la majoria clients de Crèdit Andorrà, han comunicat a la policia el càrrec de compres que no han fet mai

Imatge d'arxiu de targetes no serigrafiades.
Imatge d'arxiu de targetes no serigrafiades. ARXIU

La policia està rebent les darreres hores una cascada de denúncies per suposades estafes comeses a través de targetes de crèdit. Els fraus s’haurien comès, presumptament, després de que una banda organitzada especialista en delictes tecnològics hagi xuclat dades bancàries. La immensa majoria dels denunciants, que no tots, són clients de Crèdit Andorrà. En algun cas el propi banc ha alertat el client que podia veure’s involucrat en alguna anomalia i que per aquest motiu es passava a cancel·lar la targeta i a activar-ne una de nova.

Les diverses fonts consultades han assegurat que aquest matí sol la policia ha rebut, com a mínim, vuit denúncies, que s’afegirien a les quatre que es van interposar ahir. La xifra pot anar ‘in crescendo’ les properes hores atès que es compta que la xuclada de dades hauria pogut ser important. De fet, almenys parcialment, Crèdit Andorrà, que seria la principal entitat afectada, que no pas l’única, està comunicant a clients seus que es deixa sense efecte la targeta fins ara operativa i que se’n posa en marxa una de nova disponible en un parell de dies vist que s’haurien detectat que la targeta podria estar ‘contra’ aquelles que s’intentés actuar. En alguns casos, però, l’avís arriba quan el càrrec ja s’ha efectuat.

Segons que ha pogut saber l’Altaveu, la majoria dels càrrecs voltarien els 500 euros, tot i que en alguns casos s’eleven fins a 1.500 o més euros. Normalment s’adquireixen productes a través de pàgines web o via TPV. Ara per ara no se sap el grau d’implicació o connivència que hi hauria entre els delinqüents cibernètics i els titulars de les esmentades pàgines electròniques o els dispositius de pagament. En una part important de les persones estafades, els càrrecs indeguts que han pogut advertir en els seus extractes bancaris estan domiciliats des de Tòquio.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending