Alerta per un nou intent de ‘phishing’, en aquest cas via Instagram

La policia ha avisat de l’acció fraudulenta via un missatge a la xarxa social en el qual, amb l’excusa d’una presumpta infracció de drets d’autor, es demana omplir un formulari per evitar perdre el compte

El missatge fraudulent.
El missatge fraudulent.

La policia ha alertat d’un altre intent d’estafa via el sistema de ‘phishing’. En aquest cas, segons s’ha explicat des del cos d’ordre, el missatge arriba a través d’Instagram i l’esquer és una presumpta (i inexistent) denúncia per haver vulnerat drets d’autor. S’avisa que, lògicament, és fals i es demana que es refusi la demanda i es bloquegi el remitent.

L’acció se suma a les viscudes les darreres setmanes, que han afectat especialment clients de MoraBanc. En aquest cas, però, el sistema emprat és diferent. En aquest cas, es fa servir la xarxa social Instagram.

Segons s’ha explicat des de la policia, el missatge que es rep acusa el receptor d’haver vulnerat els drets d’autor d’una altra persona. A partir d’aquí es dona un enllaç que dona accés a un formulari que cal omplir per evitar perdre el compte. Evidentment, es tracta d’un avís totalment fals.

Per això, es reclama una via d’acció molt clara. Primer, no acceptar en cap cas la sol·licitud. I, segon, bloquejar el remitent.

Etiquetes

Comentaris

Trending