Absolts tots els acusats de la suposada agressió sexual en grup de la nit de Nadal del 2018 a la Seu

Una noia de 19 anys va denunciar sis joves, cinc dels quals residents a Andorra, per suposats tocaments en el lavabo d’una discoteca; finalment s’hauria resolt que la denunciant va mentir

Una imatge del local on haurien passat els fets.
Una imatge del local on haurien passat els fets. ARXIU

Tots els suposats implicats en la presumpta agressió sexual en grup que hi hauria hagut la nit de Nadal del 2018 en una discoteca de la Seu d’Urgell han estat absolts per la Justícia espanyola. La immensa majoria dels teòrics acusats eren andorrans. De fet, després de Reis del 2019 es va detenir un jove del país de 21 anys acusat de ser el suposat autor dels tocaments que denunciava una jove de 19 anys i es va passar gairebé un mes a la presó de Ponent. Ara, la resolució judicial desmunta les acusacions i ve a dir, segons els acusats, que tot va ser un invent de la denunciant.

De fet, el jove andorrà que inicialment va ser empresonat, va quedar en llibertat condicional i amb mesures cautelars després que amb tot un seguit de proves tecnològiques es demostrés, amb les triangulacions telefòniques i altres, que aquella nit de Nadal estava a Andorra, versió que sempre havia defensat i que la resolució recentment dictada confirmaria. La jove va arribar a acusar sis joves d’haver-li fet tocaments -per acció o omissió- en el lavabo de dones d’una coneguda discoteca de la Seu d’Urgell.

“És un cas exageradament clar perquè les coses que va explicar la denunciant s’han demostrat no només que són falses sinó que fins i tot eren físicament impossibles, tal com confirma la sentència”

Inicialment, tres dies després dels fets, es va detenir un primer jove que quedaria alliberat amb càrrecs després de passar a disposició judicial. Més tard s’arrestaria el segon implicat, el jove andorrà que s’estaria un mes empresonat. La noia va mostrar sempre molts dubtes però també hauria assegurar (i reconegut) que tres dels nois que esmentava sí o sí havien participat en la suposada agressió sexual grupal.

Ara, el grup musical del qual formaven part alguns dels acusats, han emès una nota  on anuncien l’absolució dels acusats fins i tot perquè la fiscalia, que recorden que sol ser molt dura en aquestes situacions, també hauria sol·licitat dita absolució. “És un cas exageradament clar perquè les coses que va explicar la denunciant s’han demostrat no només que són falses sinó que fins i tot eren físicament impossibles, tal com confirma la sentència”.

En el comunicat, en què agraeixen el suport d’aquelles persones que al seu dia els van fer suport i lamenten la situació alhora que la criminalització rebuda per aquells que acusen de no haver-se informat prou bé, expliquen que “desconeixem el que li va passar aquella nit (a la noia) i el motiu que la va portar a acusar unes persones innocents, però el que està més que demostrat és que la història que decideix explicar és totalment falsa i que les persones a qui acusa no hi tenen res a veure”.

Comentaris (21)

Trending