L’absència a la feina posa al descobert el ‘calvari’ que es viu en el domicili d’una jove parella

La noia viuria en una situació de constants amenaces que va derivar aquest dijous en un altercat que ha suposat la detenció dels dos convivents: ell per la pressió que sotmet a la dona i mirar-li el mòbil sense consentiment i ella per agredir-lo per poder recuperar el dispositiu

La jove no atenia a trucades perquè la batussa havia estat, entre altres, arran de la consulta il·lícita del mòbil per part del noi.
La jove no atenia a trucades perquè la batussa havia estat, entre altres, arran de la consulta il·lícita del mòbil per part del noi. ARXIU

La noia no havia anat a la feina. I no hi havia manera que respongués a cap trucada. A partir d’aquí, l’alerta que va generar aquesta situació va deixar al descobert un caldo de cultiu poc encoratjador que afecta una jove parella de residents a Escaldes. Tots dos han estat detinguts les darreres hores. I ara les autoritats socials i judicials estan analitzant el cas per veure com afrontar la situació que té com a punt final momentani una discussió, unes amenaces, un telèfon mòbil regirat sense consentiment i una agressió per recuperar el dispositiu.

L’altercat hauria passat, segons fonts veïnals, en un domicili del carrer de l’Obac d’Escaldes. Però aquesta circumstància no es va descobrir fins que des del departament de Polítiques d’Igualtat del ministeri d’Afers Socials no es va contactar amb la policia per advertir el cos que alguna cosa havia de passar en el domicili en qüestió o, almenys, a la noia, de 22 anys, que s’esperava en un lloc de treball i on no s’havia presentat.

Companys i responsables d’aquesta feina van moure fils i van tocar tecles per tal que finalment es mobilitzés Igualtat. Aparentment, en algun entorn de la jove ja se sabia que a casa les coses no havien d’anar com haurien i que la seva parella, un noi de 26 anys, tenia un excés control d’ella. O això podria semblar. Perquè és una de les qüestions que s’haurà d’aclarir a partir d’ara i determinar quines actuacions cal que adoptin les administracions si hi ha quelcom a fer.

El que està clar és que la jove no atenia a trucades i que quan la policia va acudir al domicili precitat es va aclarir que, almenys aquest dijous, hi havia hagut una batussa amb amenaces constants del noi respecte de la noia. El jove, a més, va agafar-li el mòbil a la seva parella -en part per això no va poder respondre- per tal d’espiar-la. Més o menys, segons les fonts. En l’intent de recuperar-lo, la dona hauria colpejat el noi. L’hauria pegat i agredit, sense que en cap cas es causessin lesions de gravetat no molt menys.

En fi, que els agents que es van presentar al domicili van detenir als dos cònjuges. Ell, per un delicte contra la inviolabilitat de les persones (pel regirament del mòbil) i contra la intimitat. I ella per un delicte contra la integritat per l’agressió. Ara toca que la Batllia i Afers Socials facin la feina d’acabar de treure l’entrellat al ‘calvari’ que aparentment es viu al domicili en qüestió i que aparentment tindria la dona com a víctima.

Comentaris (3)

Trending